Beeindiging wsnp zonder schone lei 1
Beeindiging wsnp zonder schone lei 1

Beëindiging WSNP zonder schone lei

Het doel van de WSNP is het verkrijgen van de ‘schone lei’. Dit betekent dat je de WSNP succesvol hebt doorlopen en dat de resterende schulden niet langer opeisbaar zijn. Je kunt een nieuwe start maken.

Eindadvies

Tegen het einde van het WSNP-traject verstrekt de WSNP-bewindvoerder in een eindverslag een negatief of positief advies aan de rechter-commissaris met betrekking tot het toekennen van de schone lei. Bij een negatief advies ontvang je een uitnodiging voor een eindzitting. Het advies van de WSNP-bewindvoerder is erg belangrijk, omdat de rechter dit advies vaak opvolgt. Op de eindzitting beoordeelt de rechter of je aan je wettelijke verplichtingen hebt voldaan. Hierbij kan de rechter oordelen dat je jezelf onvoldoende hebt gehouden aan de wettelijke verplichtingen en dat je geen schone lei krijgt. Het gevolg hiervan is dat je WSNP direct kan worden omgezet in een faillissement. De schuldeisers kunnen dan weer aanspraak maken op de volledige openstaande schulden.

Weigering schone lei

Tegen de weigering, kun je binnen 8 dagen hoger beroep instellen. Vaak kunnen eventuele tekortkomingen alsnog worden hersteld, desnoods door middel van een verlenging van de WSNP. Vervolgens kan dan alsnog de schone lei worden verleend. Een definitieve weigering heeft grote gevolgen, omdat het gehele WSNP traject dan voor niets geweest. Alle schulden worden weer opeisbaar, maar daarnaast wordt je ook nog voor een periode van 10 jaar uitgesloten van de WSNP. Hierdoor blijven je financiële problemen voortduren. Het is daarom van belang om een eventuele weigering van de schone lei altijd te laten toetsen door Onyx Advocaten. Wij kunnen het hoger beroep vervolgens geheel voor je uitvoeren. Deze werkzaamheden voeren wij geheel uit op toevoegingsbasis

Heb je een vraag over de beëindiging van de WSNP zonder schone lei?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op! Je kunt direct contact met ons krijgen door te bellen, maar je kunt je bericht ook op de e-mail zetten of versturen via het contactformulier op onze website.

laatste nieuws

Betalingsachterstanden
Betalingsachterstanden: explosieve groei verwacht

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2022   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap