Tarieven

Onyx Advocaten is er voor iedereen: particulier of bedrijf, groot of klein. Samen met jou kijken wij graag naar de mogelijkheden, waarop Onyx Advocaten haar juridische diensten aan jou kan aanbieden. Voor bijna elke situatie zijn financiële oplossingen mogelijk.

Onyx Advocaten werkt namelijk op basis van:


  1. Je rechtsbijstandverzekering;
  2. Het No Win, No Fee-principe in incassozaken (No Cure, No Pay);
  3. Een uurtarief of een vaste prijsafspraak;
  4. Een toevoeging (pro-deo).

1) Rechtsbijstandverzekering

Onyx Advocaten hoort het graag als je een rechtsbijstandverzekering hebt. In veel gevallen dekt je verzekering onze kosten. Je hebt namelijk het recht om je eigen advocaat te kiezen. Dit wordt de ‘vrije advocaatkeuze’ genoemd. Je rechtsbijstandverzekering vergoedt dan de kosten van de door jou gekozen advocaat.


Heb je al een zaak lopen bij je rechtsbijstandverzekering, maar ben je ontevreden? Ook dan heb je het recht om over te stappen naar een eigen advocaat en kun je mogelijk bij Onyx Advocaten terecht. Het voordeel van Onyx Advocaten is dat enkel jouw belang voorop staat. Voortijdig schikken om extra kosten te voorkomen is dan ook geen optie. Onyx Advocaten gaat voor het maximale resultaat, zodat jouw belangen optimaal worden behartigd.


Heb je een rechtsbijstandverzekering en wil je weten of je een eigen advocaat kunt kiezen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Graag bekijken wij kosteloos met jou de mogelijkheden en geven je advies over de te nemen stappen.


2) No Win, No Fee bij incasso

De incassoprocedure wordt door Onyx Advocaten uitgevoerd op basis van het 'No Win, No Fee'-principe. In de volksmond wordt dit ook wel 'No Cure, No Pay' genoemd. Dit principe heeft als uitgangspunt dat je geen kosten hebt aan de incassoprocedure, omdat je debiteur (schuldenaar) deze kosten betaalt.

Op grond van de wet (of jouw algemene voorwaarden) mag Onyx Advocaten de vordering verhogen met rente en buitengerechtelijke incassokosten. Bij een betaling maakt Onyx Advocaten aanspraak op de geïncasseerde rente en incassokosten, als vergoeding voor de uitgevoerde werkzaamheden. De oorspronkelijke vordering (hoofdsom) wordt aan jou uitbetaald, mogelijk deels na BTW-teruggave via de Belastingdienst.

Indien Onyx Advocaten er niet in slaagt om de vordering te incasseren, zullen wij - na overleg - het dossier kosteloos sluiten. Je ontvangt dan geen factuur. Bij ons geldt namelijk het échte 'No Win, No Fee'-principe.

3) Een uurtarief of een vaste prijsafspraak

Door Onyx Advocaten wordt ook gewerkt op basis van een uurtarief. Het uurtarief is afhankelijk van de advocaat, complexiteit en spoedeisendheid van de zaak. Op basis hiervan ontvang je altijd een voorstel op maat.

Daarnaast is het voor bepaalde werkzaamheden mogelijk om vaste prijsafspraken te maken. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

4) Toevoeging (pro-deo)

Indien je inkomen zich onder een bepaalde grens bevindt, kom je mogelijk in aanmerking voor door de overheid betaalde rechtsbijstand . Het betreft hier een zogenaamde ‘toevoeging’. Afhankelijk van de soort zaak kan Onyx Advocaten bepaalde werkzaamheden uitvoeren op basis van een toevoeging. De werkzaamheden worden dan vergoed door de Raad voor Rechtsbijstand. In dat geval betaal je slechts een door de Raad voor Rechtsbijstand vastgestelde eigen bijdrage.

Je hebt geen recht op een toevoeging wanneer jouw verzamelinkomen hoger is dan € 31.100,- (voor alleenstaanden) of € 44.000,- (voor gehuwden, samenwonenden of eenoudergezin met minderjarig kind). Bij de controle gaat de Raad voor Rechtsbijstand uit van je inkomen van twee jaar vóór het huidige jaar. Dit wordt het peiljaar genoemd. Deze inkomensgegevens worden door de Raad voor Rechtsbijstand opgevraagd bij de Belastingdienst.

De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van jouw inkomen en vermogen. Hoe hoger het inkomen is, hoe hoger de eigen bijdrage zal zijn. Bij een WSNP of een faillissement betaal je altijd de laagste eigen bijdrage. Verder kun je in dat geval voor de eigen bijdrage meestal bijzondere bijstand krijgen bij jouw gemeente, zodat al je kosten worden vergoed.

Hoogte eigen bijdrage (2024):

Alleenstaanden: fiscaal jaarinkomen in het peiljaar (uitgangspunt 2022)
Hoogte eigen bijdrage
Gehuwden, samenwonenden of eenoudergezin: fiscaal jaarinkomen in het peiljaar (uitgangspunt 2022)

Tot en met € 22.100,-

€ 226,-

Tot en met € 30.700,-

€ 22.101,- tot en met € 22.800,-

€ 417,-

€ 30.701,- tot en met € 31.800,-

€ 22.801,- tot en met € 24.200,-

€ 595,-

€ 31.801,- tot en met € 33.300,-

€ 24.201,- tot en met € 26.200,-

€ 775,-

€ 33.301,- tot en met € 37.200,-

€ 26.201,- tot en met € 31.100,-

€ 952,-

€ 37.201,- tot en met € 44.000,-

Meer dan € 31.100,-

Geen toevoeging

Meer dan € 44.000,-

Wat zeggen klanten over Onyx Advocaten?

Heel erg tevreden zijn wij over de service en expertise van Onyx Advocaten. Door verder te denken hebben we uiteindelijk sneller dan verwacht alles kunnen afhandelen met onze debiteuren. Martijn van Hurne is een echte expert op dit gebied en heel prettig om mee samen te werken. Hij komt met creatieve en pro-actieve oplossingen. Daarnaast is de bereikbaarheid 100%.

mevr. N. Storms-Jansen - Stichting SPARK Campus

Namens Stichting ’t Verzetje (Zwemclub) heb ik Onyx Advocaten gevraagd een vordering te incasseren.

Een paar kwalificaties die mij direct opvielen:

– snelle respons en actie,

– tactvolle benadering en aanpak,

– prettige samenwerking.

Uiteraard zijn er meer, die in het geheel hebben geleid tot een uitstekend resultaat.

dhr. C. Lavina, Stichting 't Verzetje

Onyx Advocaten is een serieuze en oprechte partij. Mij hebben ze zeer goed geholpen. Komen afspraken na en werken accuraat en snel. Mijn eventuele volgende zaak gaat weer naar Onyx Advocaten. Lof!!

dhr. G. van Langeveld

laatste nieuws

Tarieven 2
De rol van technologie bij het innen van schulden

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2023   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap