Huurovereenkomst laten ontbinden

Ben je klaar met achter je (ver)huurder aanlopen? Dan kun je de huurovereenkomst laten ontbinden. Het komt vaak genoeg voor dat (ver)huurders zich niet houden aan de verplichtingen uit de huurovereenkomst. Vaak is een voortijdig einde van het huurcontract mogelijk. Afhankelijk van jouw wensen en de specifieke situatie kan de huurovereenkomst eerder beëindigd worden. Dit kan bijvoorbeeld op gemeenschappelijk verzoek of door ontbinding van het huurcontract. Verhuurder en huurder hebben het recht een huurovereenkomst te ontbinden, wanneer een van de twee partijen zijn verplichtingen niet nakomt.

De huurrecht advocaten van Onyx Advocaten helpen je bij het ontbinden van je huurovereenkomst. Dit doen we zowel voor huur van woonruimtes als voor huur van bedrijfsruimtes. Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Het ontbinden van een huurovereenkomst

Wat doen we bij ontbinding van het huurcontract? Ten eerste begeleiden we jou tot aan het einde van de huurovereenkomst. Enerzijds proberen we om de huurovereenkomst te eindigen zonder tussenkomst van een rechter. Afhankelijk van jouw wensen wordt dan eerst instemming van de (ver)huurder verzocht. Als jouw (ver)huurder dit weigert, staan we je met raad en daad bij. Je moet dan denken aan een gerechtelijke procedure. Bij aantoonbaar slecht (ver)huurderschap kunnen we de huurovereenkomst laten ontbinden. De kantonrechter dient hiervoor toestemming te verlenen.

Wat zijn de gronden voor ontbinding?

De huurder kan de huurovereenkomst ontbinden door dit schriftelijk te verklaren aan de verhuurder. De huurder dient daarbij de reden voor ontbinding te melden, zoals bijvoorbeeld een geschonden afspraak of verplichting van de verhuurder. Als de verhuurder wil ontbinden, is een dergelijke verklaring niet voldoende en is eigenlijk altijd gerechtelijke ontbinding nodig. Dit is alleen anders indien de huurder instemt met ontbinding.


De gronden voor ontbinding door de (ver)huurder zijn:

  1. Een huurachterstand van minimaal drie maanden;
  2. Een terugkerende huurachterstand;
  3. Het niet verhelpen van gebreken;
  4. Het (structureel) veroorzaken van overlast.

Hulp nodig? Neem vrijblijvend contact op

Heb jij advies of hulp nodig bij het beëindigen van je huurovereenkomst of andere zaken omtrent het huurrecht?


Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon. Je mag ook het contactformulier op de website invullen. We voorzien je graag van juridisch advies.

laatste nieuws

Huurovereenkomst ontbinden 2
De rol van technologie bij het innen van schulden

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2023   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap