Neem vrijblijvend contact op 073 – 303 58 57

Neem vrijblijvend contact op 073 – 303 58 57

Gespecialiseerde advocaat

Heldere prijsafspraken

No cure No Pay

Direct actie

No Cure, No Pay

Incassobureau inschakelen

Een incassobureau inschakelen, maar wel mét maximale juridische expertise? Kies dan voor Onyx Advocaten. Wij zijn de incasso specialist die je kunt inschakelen om weer grip te krijgen op je openstaande facturen. Heb je andere vorderingen openstaan? Ook dan staan wij voor je klaar. Wij weten dat je jouw vordering zo snel mogelijk voldaan wil krijgen. Daarbij wil je ook de beste juridische bijstand ontvangen. Bij Onyx Advocaten ben je daarvoor aan het goede adres.Indien jouw debiteur niet betaalt, kunnen onze specialisten je geheel ontzorgen. Onyx Advocaten kan de complete incassoprocedure voor jou uitvoeren. Maak het jezelf gemakkelijk en ga ook ons incassobureau inschakelen.

Direct actie? Draag je incasso over

Waarom je incasso laten uitvoeren door Onyx Advocaten?

Expertise

Extra bevoegdheden vergeleken met een incassobureau of deurwaarder

Vast contact persoon

De incasso advocaat is ook je vaste

contactpersoon

No Cure, No Pay

Incasseren zonder extra risico

Juridisch advies

Gratis eerstelijns advies bij juridische vragen

Direct actie

Je vordering wordt direct in behandeling

genomen

Maatwerk procedures

Incassoprocedure wordt afgestemd op jouw

wensen

De voordelen ten opzichte van een regulier incassobureau inschakelen

Onyx Advocaten biedt enkele belangrijke voordelen ten opzichte van een regulier incassobureau inschakelen. Wil je jouw vordering zo snel mogelijk geïncasseerd krijgen? Dan kunnen wij namelijk op zeer korte termijn de hoogst mogelijke drukmiddelen inzetten. Enkele voorbeelden:

Deze drukmiddelen mogen alleen worden ingezet door advocaten. Verder mogen alleen advocaten een gerechtelijke procedure voeren, indien de vordering meer dan € 25.000,00 bedraagt. Hiermee onderscheidt Onyx Advocaten zich van een regulier incassobureau of een deurwaarder.

Wanneer je onze incasso advocaten gaat inschakelen, ben je verzekerd van de hoogste juridische expertise op het gebied van incasso. Geen oeverloze discussie over de betaling van de openstaande facturen. In plaats daarvan pakken we direct door voor een snelle en efficiënte incassering van jouw incasso. Altijd op een menselijke toon, dat is Onyx Advocaten.

“No Win, No Fee” incassobureau

In het buitengerechtelijke traject wordt de incasso – waar mogelijk – uitgevoerd op basis van ‘No Cure, No Pay’. Dit noemen wij in de advocatuur ook wel ‘No Win, No Fee’. In de praktijk komt het op hetzelfde neer: jouw debiteur betaalt voor de kosten en indien er niets wordt betaald, dan brengen wij geen kosten in rekening. Het dossier wordt dan kosteloos gesloten.

Daarnaast wordt het incassobeleid op jouw wensen afgestemd. Wil je een milde incassoprocedure inzetten om jouw klant te behouden? Dan is dat zeker mogelijk. Wil je een harde incassoprocedure, dan werken wij met korte termijnen en harde maatregelen om jouw debiteur rechtmatig onder druk te zetten.

Direct actie? Draag je incasso over

Wat zeggen klanten over Onyx Advocaten?

Heel erg tevreden zijn wij over de service en expertise van Onyx Advocaten. Door verder te denken hebben we uiteindelijk sneller dan verwacht alles kunnen afhandelen met onze debiteuren. Martijn van Hurne is een echte expert op dit gebied en heel prettig om mee samen te werken. Hij komt met creatieve en pro-actieve oplossingen. Daarnaast is de bereikbaarheid 100%.

mevr. N. Storms-Jansen – Stichting SPARK Campus

Namens Stichting ’t Verzetje (Zwemclub) heb ik Onyx Advocaten gevraagd een vordering te incasseren.

Een paar kwalificaties die mij direct opvielen:

– snelle respons en actie,

– tactvolle benadering en aanpak,

– prettige samenwerking.

Uiteraard zijn er meer, die in het geheel hebben geleid tot een uitstekend resultaat.

dhr. C. Lavina, Stichting ‘t Verzetje

The service provided by Onyx Advocaten was simply perfect and excellent. After contacting several lawyer offices in Den Bosch, they are among the few having replied to my query. I’ve got a preliminary discussion to introduce my case. They answered quickly and on a professional way, summarizing clearly the situation and advising well the way to proceed in a concluding letter. They proposed also a follow-up if needed. Thanks particularly to Martijn for his appreciated assistance. I warmly recommend him and his office.

dhr. Ph. Daubresse, AGRINOVA

De drie fasen van een incassotraject

1) Debiteurenbeheer

Het incasseren van een factuur begint bij je eigen debiteurenbeheer. In de eerste fase behandel je debiteurenkwesties nog zelf. Niet-betalende klanten ontvangen een herinnering of aanmaning. Ook kun je alvast telefonisch contact opnemen met de klant. Gedurende deze fase kan Onyx Advocaten jou op de achtergrond informeren.

2) Minnelijke incasso

Wanneer blijkt dat je debiteur – ondanks herhaalde pogingen – niet vrijwillig tot betaling overgaat, kan Onyx Advocaten je van dienst zijn. Nadat je vordering aan ons is overgedragen, nemen wij het van je over. Door middel van sommaties (per e-mail en per post), telefoontjes en WhatsApp-berichten zetten wij je debiteur onder druk. Hiermee bespaar jij waardevolle tijd en vergroot je tegelijkertijd de kans op de incassering van je vordering.

3) Gerechtelijke procedure

Soms komt het voor dat je debiteur ondanks onze pogingen niet overstag gaat. Een stap naar de rechter kan dan nodig zijn. Nadat het vonnis is toegewezen en je in het gelijk bent gesteld, kan je vordering via diverse executiemaatregelen alsnog geïncasseerd worden. In dit geval sta je écht sterk, want deze maatregelen kunnen opgelegd worden, of je debiteur nu meewerkt of niet.


Waarom ons incassobureau inschakelen?

Niet betalende klanten zorgen voor frustratie. Onyx Advocaten handelt daarom snel en zorgt ervoor dat je alsnog op korte termijn je betaling ontvangt. Wij doen niet aan trage incassoprocedures of eindeloos discussiëren. In plaats daarvan zetten we je debiteur flink onder druk, maar wel altijd met een menselijke toon en zonder malafide praktijken. Daarom kun je het beste ons incassobureau inschakelen.

Incasso door een juridisch specialist

In sommige situaties loopt een incassoprocedure uit tot een juridisch geschil. Met Onyx Advocaten aan je zijde heb je altijd toegang tot de beste juridische expertise. Onze incasso advocaten zijn aangesloten bij de specialisatievereniging van Incasso- en procesadvocaten (VIA). Wij hebben al vele incassozaken met succes behandeld en zijn volledige op de hoogte van de relevante wetgeving op dit gebied. Ga ook onze incasso specialisten inschakelen en laat het openstaande geldbedrag incasseren door een bureau met verstand van zaken.

Wat zijn de buitengerechtelijke incassokosten?

Als vergoeding voor onze werkzaamheden gedurende het incassotraject worden buitengerechtelijke incassokosten gerekend. Dit betreffen de kosten gedurende het minnelijke traject. Omdat Onyx Advocaten op basis van ‘No Cure, No Pay’ werkt, komen deze kosten voor rekening van je debiteur. Hierdoor kun jij zonder risico op extra kosten je incasso aan ons overdragen. Bedrijven hoeven zich niet te houden aan het wettelijke tarief, als de buitengerechtelijke incassokosten maar worden vastgelegd in de algemene voorwaarden van het bedrijf.

Incassobureau inschakelen als particulier

Als particulier kun je ook ons incassobureau inschakelen. Wij zullen alles in het werk stellen om het geld te innen waar jij recht op hebt. Er gelden voor particulieren wel andere regels als het gaat om de buitengerechtelijke incassokosten. Je kunt bijvoorbeeld niet afwijken van het wettelijke tarief. Daarnaast geldt er nog een aanvullende eis: je hoort minimaal één aanmaning te versturen die voldoet aan de wettelijke eisen.

De kosten voor het inschakelen van een incassobureau

Zowel een groot bedrijf als particulier kan ons incassobureau inschakelen. Vraag jij je af wat voor jouw situatie de kosten zullen zijn, mocht je ons incassobureau inschakelen? Er zijn voor iedereen genoeg financiële oplossingen mogelijk. Het uitgangspunt is altijd ‘No Cure, No Pay’, maar in sommige gevallen is dat niet mogelijk. Onyx Advocaten werkt dan ook op basis van:

 1. Je rechtsbijstandverzekering: In veel gevallen dekt je rechtsbijstandverzekering de kosten voor het inhuren van een advocaat.
 2. Een uurtarief of een vaste prijsafspraak: Het uurtarief is afhankelijk van de advocaat, complexiteit en spoedeisendheid van de zaak, je ontvangt van ons een voorstel op maat.
 3. Een toevoeging (pro-deo): Bevind je inkomen zich onder een bepaalde grens, dan kom je in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand.

Wil je meer informatie over de kosten voor het inschakelen van ons incassobureau? Neem contact met ons op, dan zoeken wij het voor je uit.

Conservatoir beslag laten leggen door een incasso advocaat

Als incasso advocaat zijn we bevoegd conservatoir beslag te laten leggen. Dat is een maatregel die nog genomen mag worden voordat de rechter in een zaak een vonnis heeft uitgesproken. Bij deze maatregel wordt het geld en vermogen van je debiteur bevroren. Ook kan beslag op de inventaris (geen handelsvoorraad) gelegd worden, zodat goederen niet doorverkocht mogen worden. Conservatoir beslag laat daarom ook zien of je debiteur verhaal biedt.

Draag voor 16:00 uur op werkdagen je incasso over!

Heb je inmiddels lang genoeg gewacht en wil je snel in actie komen? Draag dan op werkdagen voor 16:00 uur je incasso aan ons over en wij nemen de zaak dezelfde dag nog in behandeling!

Direct actie? Draag je incasso over

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik Onyx Advocaten inschakelen in plaats van een normaal incassobureau?

Bij Onyx Advocaten gaat een incasso advocaat voor je aan de slag. Onze advocaten kunnen de procedure van A tot en met Z voor je afhandelen, waarbij je altijd van de hoogste juridische kwaliteit verzekerd bent.

Daarnaast mogen wij als advocaten meer bevoegdheden inzetten dan waar gewone incassobureaus de mogelijkheid toe hebben.

 1. Faillissement aanvragen;
 2. Conservatoir beslag leggen;
 3. Een (incasso) kort geding voeren;
 4. Vordering boven de € 25.000,- incasseren.

Hierdoor kunnen we altijd het onderste uit de kan halen. Lees hier meer over een incasso.

Welke tarieven hanteert Onyx Advocaten?

Niemand houdt van een onverwachte rekening achteraf. Wij zorgen daarom dat we transparant over onze kosten zijn en je niet met dergelijke rekeningen zullen opzadelen. We werken op basis van diverse tarieven, die we afstemmen op jouw situatie. We kijken dus met elkaar hoe we jou het beste kunnen helpen.

Onyx Advocaten kan je bijstaan op basis van:

 1. No Cure, No Pay (mogelijk bij een incassoprocedure);
 2. Je rechtsbijstandverzekering;
 3. Uurtarief of vaste prijsafspraak;
 4. Een toevoeging (pro-deo).

Meer informatie nodig over onze tarieven? Lees dan hier verder.

Wat is de werkwijze van Onyx Advocaten?

Wij nemen jouw zaak binnen 24 uur in behandeling, nadat je deze aan ons overhandigd hebt. Daarbij stellen we zo nodig ook een eigen strategie op. Na jouw goedkeuring beginnen we direct.

Onyx Advocaten pakt vanaf dat moment stevig door. Op allerlei verschillende manieren (post, e-mail, telefonisch en WhatsApp) proberen we contact te krijgen met je debiteur. Hierdoor weten we snel of je debiteur vrijwillig gaat betalen. Indien nodig voorzien we je tussendoor proactief van advies.
Is de debiteur nog steeds niet bereid te betalen? Dan staan we jou graag bij in de gerechtelijke procedure om alsnog de betaling te incasseren!

Lees hier meer over de verschillende fases van de incassoprocedure.

Wat betekent ‘No Cure, No Pay’ precies?

Onyx Advocaten werkt in incassozaken op basis van het ‘No Cure, No Pay’ principe, of zoals wij het noemen: ‘No Win, No Fee’.

Als het ons toch niet lukt jouw vordering te incasseren, betekent dit dat je geen kosten hebt aan het buitengerechtelijke incassotraject. Deze kosten brengen wij namelijk in rekening bij je debiteur. Op het moment dat de volledige vordering wordt betaald, zijn ook onze kosten voldaan. Oftewel, altijd een win-win situatie voor jou!

Wil je meer weten over onze tarieven? Kijk dan hier.

Wat is de gemiddelde doorlooptijd?

De gemiddelde doorlooptijd van een dossier bedraagt momenteel ongeveer twee weken. Wij kunnen deze doorlooptijd zo kort houden dankzij onze unieke werkwijze.

Als jouw debiteur verhaal biedt, dan is Onyx Advocaten er van overtuigd dat het ook lukt om je vordering te incasseren. Hoe lang dit ook duurt. Uiteindelijk hangt deze doorlooptijd af van de bereidheid en de mogelijkheid van je debiteur om te betalen. Soms betaalt een debiteur zelfs binnen een uur! In andere gevallen duurt het – helaas – wat langer.

Wat is de kans dat de incassoprocedure slaagt?

Het afgelopen jaar hebben we een succesratio van 90% gehaald. Ook hele lastige dossiers weten wij namelijk tot een succes te brengen. Dat doen we door de druk op je debiteur zo hoog mogelijk te houden.

Uiteindelijk zijn wij afhankelijk van de mogelijkheid van je debiteur om te kunnen betalen. Ook wij kunnen helaas niet van een kale kip plukken.

laatste nieuws

Goed advies
Goed advies is het halve werk

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2022   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap