Huurincasso 1
Huurincasso 1

Gespecialiseerde advocaat

Heldere prijsafspraken

Vrijblijvend eerste advies

Direct actie

No Cure, No Pay

Huurincasso indienen

Een huurincasso is de oplossing als een verhuurder te maken krijgt met een huurachterstand. Wanneer de huur niet betaald is door jouw huurder(s), helpt Onyx Advocaten je graag weer op weg. Je kunt bij ons altijd terecht voor advies. Het eerste advies is bovendien altijd vrijblijvend. Ook als je direct een incasso vanwege de oplopende huurachterstand wil opstarten, staan we jou met raad en daad bij. Wij doen dit voor zowel de huur van woonruimte als bij de huur van bedrijfsruimte.

Direct actie? Draag je incasso over

Uniek: huurincasso door een advocatenkantoor laten regelen

Onyx Advocaten is geen incassobureau, maar een advocatenkantoor met de expertise incasso. De bundeling van de expertises incasso en huurrecht binnen ons kantoor biedt vele voordelen voor onze klanten. Wij beschikken namelijk over extra en exclusieve bevoegdheden. Hierdoor kunnen wij extra pressie zetten om jouw huurder tot betaling te bewegen. Schakel dus ons advocatenkantoor in als ‘incassobureau’ als er sprake is van een huurachterstand bij één of meerdere huurders. Enkele voorbeelden van deze (extra) drukmiddelen zijn:

 • Conservatoir beslag leggen (al voordat er vonnis gewezen is)
 • Faillissement van bedrijven aanvragen
 • Vorderingen boven € 25.000 behandelen

Alleen advocaten mogen deze drukmiddelen inzetten. Ook mogen alleen advocaten een gerechtelijke procedure voeren als de vordering meer dan € 25.000,- bedraagt. Met deze voordelen onderscheidt Onyx Advocaten zich van een regulier incassobureau of een deurwaarder.

Onze incasso advocaten helpen zowel bedrijven als particuliere verhuurders met hun huurincasso. Dit doen wij door heel Nederland. Wanneer je ons incassobureau inschakelt bij een huurachterstand van je huurder ben je dus verzekerd van de hoogste juridische expertise op het gebied van incasso. De aanpak van Onyx Advocaten staat bekend als daadkrachtig en efficiënt, maar altijd met een menselijke toon.

Incasso zonder risico: “No Cure, No Pay”

Veel incassobureaus brengen kosten in rekening voor een huurincasso procedure. Wanneer deze procedure niet slaagt en je nog steeds je geld niet krijgt, dien je zelf deze kosten te betalen. Dat brengt voor de verhuurder een extra risico met zich mee. Bij Onyx Advocaten doen we dat anders. Wij brengen – indien mogelijk – al onze kosten gedurende de incassoprocedure in rekening bij je huurder. Ook wanneer je huurder voet bij stuk houdt, blijven deze kosten zoveel mogelijk voor zijn rekening.


Dit betekent dus dat jij waarschijnlijk niet met onze kosten te maken krijgt, of er nu wel of niet betaald wordt. Zo min mogelijk risico dus! En als de huurder betaalt, dan betaalt hij ook onze kosten. Een echte win-win situatie. Wanneer wij een gerechtelijke procedure moeten opstarten, kunnen er wel kosten bijkomen. Op dat moment zullen we echter nauw met je overleggen over de gang van zaken. Op die manier heb je nooit te maken met verrassingen achteraf.

Klaar met de huurachterstand van je huurder? Start direct een huurincasso of vraag vrijblijvend advies aan van Onyx Advocaten, en ontdek de voordelen van een incassobureau gecombineerd met juridische zekerheid!

Direct actie? Draag je incasso over

Wat zeggen klanten over Onyx Advocaten?

Heel erg tevreden zijn wij over de service en expertise van Onyx Advocaten. Door verder te denken hebben we uiteindelijk sneller dan verwacht alles kunnen afhandelen met onze debiteuren. Martijn van Hurne is een echte expert op dit gebied en heel prettig om mee samen te werken. Hij komt met creatieve en pro-actieve oplossingen. Daarnaast is de bereikbaarheid 100%.

mevr. N. Storms-Jansen – Stichting SPARK Campus

Namens Stichting ’t Verzetje (Zwemclub) heb ik Onyx Advocaten gevraagd een vordering te incasseren.

Een paar kwalificaties die mij direct opvielen:

– snelle respons en actie,

– tactvolle benadering en aanpak,

– prettige samenwerking.

Uiteraard zijn er meer, die in het geheel hebben geleid tot een uitstekend resultaat.

dhr. C. Lavina, Stichting ‘t Verzetje

Onyx Advocaten is een serieuze en oprechte partij. Mij hebben ze zeer goed geholpen. Komen afspraken na en werken accuraat en snel. Mijn eventuele volgende zaak gaat weer naar Onyx Advocaten. Lof!!

dhr. G. van Langeveld

Ontvang snel je betaling

Onyx Advocaten begrijpt dat het voor jou frustrerend is als de huur niet wordt betaald. Je hebt het gevoel dat je de grip op je huurder aan het verliezen bent. Daarnaast raak je op deze manier ook een deel van je eigen maandelijkse inkomen kwijt. Bij een huurachterstand kun je een incasso indienen. De hoogste prioriteit van Onyx Advocaten ligt bij het zo snel mogelijk incasseren van de huur.

Wil je daarnaast je huurder niet kwijt ondanks de huurachterstand? Wij garanderen dat jouw huurincasso altijd op een menselijke toon wordt uitgevoerd. Op die manier zorgen we dat de relatie tussen jou en de huurder optimaal blijft. Wil je wel graag afscheid nemen van je huurder? Ook dan kijken we graag met jou naar de mogelijkheden.

Huurincasso in drie stappen

1) Debiteurenbeheer

In deze eerste fase handel je de betalingsproblemen met je huurder zelf nog af. Je stuurt betalingsherinneringen en je overlegt met je huurder om tot een oplossing te komen. Als dit allemaal tot niets leidt, kun je ervoor kiezen de zaak uit handen te geven aan een incassobureau.

2) Minnelijke huurincasso

Als je eigen pogingen niets hebben opgeleverd, is het tijd om de zaak ter huurincasso uit handen te geven. Vanaf dat moment schakel je Onyx Advocaten in. Wij sturen je huurder dan sommaties, zodat jij daar geen tijd meer aan kwijt bent. Deze sommaties worden verstuurd per e-mail en post, daarnaast nemen we ook telefonisch contact op. Daarbij verhogen we de druk op je huurder maximaal.

3) Gerechtelijke procedure

Als je huurder onder deze druk zwicht, ontvang jij je betaling. Anders kun je ervoor kiezen naar de rechter te stappen. Na het vonnis sta je zeer sterk, want met het vonnis kun je executiemaatregelen inzetten om de vordering alsnog te incasseren. Denk daarbij aan beslag op roerende of zelfs onroerende goederen. Ook in dit traject staan wij je graag bij.

Direct actie? Draag je incasso over

Wat gebeurt er bij spoed?

In spoedeisende gevallen is het mogelijk om in een kort geding de huurincasso uit te voeren. Wellicht is het ook een optie om dan direct de ontruiming van het gehuurde te eisen. Aan deze procedure zijn wel strenge eisen verbonden. Vraag geheel vrijblijvend aan Onyx Advocaten naar de mogelijkheden voor een huurincasso in een kort geding

Incasso huurachterstand procedure

Bij een grote huurachterstand of een terugkerende huurachterstand zal er een stap extra gezet worden naast de incasso. Er is een goede strategie nodig om dezelfde problemen in de toekomst te voorkomen. Jouw financiële belangen staan namelijk op het spel. Bij het bepalen van de juiste strategie zijn jouw eigen wensen leidend. Onyx Advocaten zal je daarbij pro-actief begeleiden. Op deze manier weet je exact waar je aan toe bent en krijg je weer grip op de situatie.


Onyx Advocaten kan jou in diverse trajecten bijstaan, onder andere:


 1. Faillissementsaanvraag van de huurder.
 2. Ontbinding van de huurovereenkomst bij de kantonrechter.
 3. Overleg met de huurder (bijvoorbeeld over een tijdelijke huurkorting ter voorkoming van leegstand).

Genoeg van de huurachterstand? Schakel een incassobureau in!

Ben je klaar met de huurachterstand van je huurder(s) en wil je snel starten met een incassoprocedure? Draag voor 16.00 uur op werkdagen je huurincasso over aan Onyx Advocaten, dan nemen wij deze nog dezelfde dag in behandeling. Je kunt ons bereiken via het contactformulier op de website, per  e-mail of door even te bellen naar  073 – 303 58 57. Wij kunnen je dan gratis van een eerste advies voorzien.

Direct actie? Draag je incasso over

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van Onyx Advocaten t.o.v. een incassobureau / deurwaarder?

Bij Onyx Advocaten wordt je zaak altijd in behandeling genomen door een incasso advocaat. Wij kunnen de gehele procedure voor je verzorgen, van A tot en met Z. Daarbij ben je altijd verzekerd van de hoogste juridische kwaliteit.

Daarnaast hebben wij als incasso advocaat extra bevoegdheden ten opzichte van een incassobureau.

 1. Faillissement aanvragen;
 2. Conservatoir beslag leggen;
 3. Een (incasso) kort geding voeren;
 4. Vordering boven de € 25.000,- incasseren.

Dankzij onze juridische kennis en extra bevoegdheden kunnen wij altijd het onderste uit de kan halen. Lees hier meer over een incasso.

Wat zijn de kosten van het inschakelen van Onyx Advocaten?

Onyx Advocaten zorgt ervoor dat je nooit met allerlei onverwachte kosten te maken krijgt. Hier zijn we dus heel transparant over. Wij werken op basis van diverse tarieven, die we afstemmen op jouw situatie. Samen kijken we dus hoe we jou het beste kunnen helpen.

Onyx Advocaten kan je bijstaan op basis van:

 1. No Cure, No Pay (mogelijk bij een incassoprocedure);
 2. Je rechtsbijstandverzekering;
 3. Uurtarief of vaste prijsafspraak;
 4. Een toevoeging (pro-deo).

Meer informatie nodig over onze tarieven? Lees dan hier verder.

Hoe gaat Onyx Advocaten te werk?

Nadat je jouw zaak aan Onyx Advocaten overhandigd hebt, nemen we deze binnen 24 uur in behandeling. Als het nodig is wordt er voor jouw dossier een eigen strategie bepaald. Het traject wordt vervolgens gestart na je goedkeuring.

Onyx Advocaten pakt vanaf dat moment stevig door. Wij bieden proactief advies en nemen je zorgen – waar mogelijk – bij je weg. Bij een incasso procedure nemen we op allerlei manieren: via de post, e-mail of telefonisch (ook WhatsApp) contact op met je debiteur. Hierdoor weten we snel of je debiteur vrijwillig gaat betalen. Is hij daartoe niet bereid? Dan staan we jou graag bij in de gerechtelijke procedure om alsnog de betaling te verkrijgen!

Lees hier meer over de verschillende fases van de incassoprocedure.

Wat houdt ‘No Cure, No Pay’ precies in?

Onyx Advocaten werkt in incassozaken op basis van het ‘No Cure, No Pay’ principe. We noemen dit alleen ‘No Win, No Fee’.

Dat betekent dat je geen kosten hebt aan het buitengerechtelijke incassotraject, indien onze incasso advocaten er niet in slagen je vordering te incasseren. Deze kosten brengen wij namelijk in rekening bij je debiteur. Op het moment dat de volledige vordering wordt betaald, zijn ook onze kosten voldaan. Oftewel, een win-win situatie!

Wil je meer weten over onze tarieven? Kijk dan hier.

Wat is de gemiddelde doorlooptijd?

De gemiddelde doorlooptijd van een dossier bedraagt momenteel ongeveer 14 dagen. Door onze unieke werkwijze kunnen onze incasso advocaten de doorlooptijd zo kort mogelijk houden.

Uiteindelijk hangt deze doorlooptijd af van de bereidheid en de mogelijkheid van je debiteur om te betalen. Soms betaalt een debiteur zelfs binnen een uur! In andere gevallen duurt het – helaas – wat langer. Als jouw debiteur verhaal biedt, dan is Onyx Advocaten er van overtuigd dat het ook lukt om je vordering te incasseren. Hoe lang dit ook duurt.

Hoeveel kans van slagen heeft mijn incasso?

Onyx Advocaten zorgt ervoor dat de druk op je debiteur zo hoog mogelijk is. Ook hele lastige dossiers weten wij hierdoor tot een succes te brengen. Het afgelopen jaar hebben we een succesratio van 90% gehaald.

Uiteindelijk zijn wij afhankelijk van de mogelijkheid van je debiteur om te kunnen betalen. Ook wij kunnen helaas niet van een kale kip plukken.

laatste nieuws

Wat valt onder het arbeidsrecht?
Wat valt onder het arbeidsrecht?

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2022   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap