Gespecialiseerde advocaat

Heldere prijsafspraken

Vrijblijvend eerste advies

Direct actie

No Cure, No Pay

Wanneer en hoe een huurincasso indienen?

Een huurincasso is de oplossing als je als verhuurder te maken krijgt met een oplopende huurachterstand. Wanneer de huur niet betaald is door je huurder(s), helpt een incasso-advocaat je graag weer op weg. Door direct een incasso in te dienen, zet je extra druk op je huurder om de openstaande vorderingen te betalen. Met het inschakelen van een advocatenkantoor gespecialiseerd in incassoprocedures ontvang je direct juridische bijstand en word je volledig ontzorgd.

Meer weten? Lees verder om erachter te komen over welke extra bevoegdheden incasso-advocaten beschikken, hoe je een huurincasso indient en wat de kosten zijn van een incassoprocedure. Neem gerust contact op voor een eerste vrijblijvend advies.

De schade beperken met een huurincasso:

snel actie en resultaat

We begrijpen dat het voor jou frustrerend is als de huur niet wordt betaald. Je hebt het gevoel dat je de grip op je huurder aan het verliezen bent. Daarnaast raak je op deze manier een deel van je eigen maandelijkse inkomen kwijt. Bij een huurachterstand kun je dus een huurincasso indienen. Onze hoogste prioriteit ligt bij het zo snel mogelijk incasseren van de huur.

Daarnaast wil je de toekomstige schade zoveel mogelijk beperken. Heeft je huurder een huurachterstand van drie maanden of meer? Dan is dat in beginsel voldoende aanleiding voor de kantonrechter om de huurovereenkomst te ontbinden. Een dergelijk verzoek kan zowel in een reguliere procedure als in een kort geding, door middel van een voorlopige uitspraak. Een huurrecht advocaat helpt je graag bij zo'n verzoek. Wil je afscheid nemen van je huurder? Dan kijkt onze incasso-advocaat graag met jou naar de mogelijkheden.

Wil je je huurder nog niet kwijt ondanks de huurachterstand? Er is altijd een traject op maat mogelijk. We verzekeren dat je huurincasso altijd op een menselijke toon wordt uitgevoerd. Op die manier kan ervoor gezorgd worden dat de relatie tussen jou en de huurder in stand blijft.

Uniek: incasso door een advocatenkantoor laten uitvoeren

Incasso-advocaten beschikken over extra en exclusieve bevoegdheden en drukmiddelen om vorderingen te innen. Zo mag alleen een incasso-advocaat conservatoir beslag laten leggen op o.a. de bankrekeningen, de inventaris, het inkomen en bij opdrachtgevers van de schuldenaar. Hierdoor kunnen incasso-advocaten extra pressie zetten om je huurder tot betaling te bewegen.

Enkele voorbeelden van deze (extra) drukmiddelen zijn:

 • Conservatoir beslag leggen (al voordat er vonnis gewezen is): Bij deze maatregel wordt het geld en vermogen van je huurder bevroren tot er een uitspraak is gedaan.
 • Faillissement aanvragen: Het zwaarste drukmiddel, er kan overgegaan worden tot het failliet verklaren van de schuldenaar. Dit kan de huurder alleen voorkomen door toch te betalen.
 • Vorderingen boven € 25.000,- behandelen: Een incasso-advocaat heeft de bevoegdheid om gerechtelijke procedures uit te voeren bij vorderingen hoger dan € 25.000,-.
 • Kort geding aanspannen bij een spoedgeval: De incasso-advocaat kan ervoor zorgen dat de wanbetaler snel wordt gedagvaard en binnen enkele weken wordt veroordeeld tot betaling.

Alleen advocaten mogen deze drukmiddelen inzetten. Ook mogen alleen advocaten een gerechtelijke procedure voeren als de vordering meer dan € 25.000,- bedraagt. Met deze voordelen onderscheidt een advocatenkantoor zich van een gewoon incassobureau of een deurwaarder. Gewone incassobureaus en deurwaarders zijn namelijk niet bevoegd om deze extra drukmiddelen in te zetten.


Waarom je huurincasso laten uitvoeren door Onyx Advocaten?

Expertise

Extra bevoegdheden vergeleken met een incassobureau of deurwaarder

Vast contactpersoon

De incasso-advocaat is ook je vaste

contactpersoon

No Cure, No Pay

Incasseren zonder extra risico

Juridisch advies

Gratis eerstelijns advies bij juridische vragen

Direct actie

Je vordering wordt direct in behandeling

genomen

Maatwerk procedures

Incassoprocedure wordt afgestemd op jouw wensen

Wat zeggen onze klanten?

Heel erg tevreden zijn wij over de service en expertise van Onyx Advocaten. Door verder te denken hebben we uiteindelijk sneller dan verwacht alles kunnen afhandelen met onze debiteuren. Martijn van Hurne is een echte expert op dit gebied en heel prettig om mee samen te werken. Hij komt met creatieve en pro-actieve oplossingen. Daarnaast is de bereikbaarheid 100%.

mevr. N. Storms-Jansen - Stichting SPARK Campus

Namens Stichting ’t Verzetje (Zwemclub) heb ik Onyx Advocaten gevraagd een vordering te incasseren.

Een paar kwalificaties die mij direct opvielen:

– snelle respons en actie,

– tactvolle benadering en aanpak,

– prettige samenwerking.

Uiteraard zijn er meer, die in het geheel hebben geleid tot een uitstekend resultaat.

dhr. C. Lavina, Stichting 't Verzetje

Onyx Advocaten is een serieuze en oprechte partij. Mij hebben ze zeer goed geholpen. Komen afspraken na en werken accuraat en snel. Mijn eventuele volgende zaak gaat weer naar Onyx Advocaten. Lof!!

dhr. G. van Langeveld

Huurincasso namens woningcorporaties, zakelijke en particuliere verhuurders

De incasso-advocaten van Onyx Advocaten helpen zowel woningcorporaties als zakelijke en particuliere verhuurders met incassoprocedures. Bij zowel de huur van een bedrijfsruimte als van een woonruimte ondersteunen we verhuurders bij huurachterstanden en andere juridische kwesties. Wanneer je als woningcorporatie, zakelijke of particuliere verhuurder ons advocatenkantoor inschakelt voor een huurincasso, ben je verzekerd van de hoogste juridische expertise op het gebied van huurrecht. Onze aanpak staat bekend als daadkrachtig en efficiënt, maar altijd met een menselijke toon.

Incasso zonder risico: “No Cure, No Pay”

Veel incassobureaus brengen kosten in rekening voor een huurincasso procedure. Wanneer deze procedure niet slaagt en je nog steeds je geld niet krijgt, dien je zelf deze kosten te betalen. Dat brengt voor de verhuurder een extra risico met zich mee. Bij ons doen we dat anders: we werken via het "No Cure, No Pay" uitgangspunt. We brengen – indien mogelijk – al onze kosten gedurende de incassoprocedure in rekening bij je huurder. Ook wanneer je huurder voet bij stuk houdt, blijven deze kosten zoveel mogelijk voor zijn rekening.


Dit betekent dus dat je waarschijnlijk niet met onze kosten te maken krijgt, of er nu wel of niet betaald wordt. Zo min mogelijk risico dus! En als de huurder betaalt, dan betaalt hij ook onze kosten. Een echte win-winsituatie. Wanneer we een gerechtelijke procedure moeten opstarten, kunnen er wel kosten bijkomen. Op dat moment zullen we echter nauw met je overleggen over de gang van zaken. Op die manier heb je nooit te maken met verrassingen achteraf.

Wat zijn de kosten voor een gerechtelijke procedure?

Bij een gerechtelijke procedure krijg je vaak te maken met extra kosten. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het betalen van deze kosten:

 1. Rechtsbijstandverzekering: In veel gevallen dekt je rechtsbijstandverzekering de kosten voor het inhuren van een incasso-advocaat.
 2. Een uurtarief of vaste prijsafspraak: Het uurtarief is afhankelijk van de advocaat, complexiteit en spoedeisendheid van de zaak. Je ontvangt van ons een voorstel op maat.
 3. Een toevoeging (Pro-Deo): Bevind je inkomen zich onder een bepaalde grens, dan kom je in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand.

Wil je meer weten over de tarieven die wij hanteren? Neem dan gerust contact met ons op.

In drie stappen je huurincasso indienen:

1) Debiteurenbeheer

In deze eerste fase handel je de betalingsproblemen met je huurder zelf nog af. Je stuurt betalingsherinneringen en je overlegt met je huurder om tot een oplossing te komen. Als dit allemaal tot niets leidt, kun je ervoor kiezen de zaak uit handen te geven aan een incassobureau.

2) Minnelijke huurincasso

Als je eigen pogingen niets hebben opgeleverd, is het tijd om de zaak ter huurincasso uit handen te geven. Vanaf dat moment schakel je onze incasso-advocaat in. We sturen je huurder dan sommaties, zodat je daar geen tijd meer aan kwijt bent. Deze sommaties worden verstuurd per e-mail en post, daarnaast nemen we telefonisch contact op. Daarbij verhogen we de druk op je huurder maximaal.

3) Gerechtelijke procedure

Als je huurder onder deze druk zwicht, ontvang je de betaling. Anders kun je ervoor kiezen naar de rechter te stappen. Na het vonnis sta je zeer sterk, want met het vonnis kun je executiemaatregelen inzetten om de vordering alsnog te incasseren. Denk daarbij aan beslag op roerende of zelfs onroerende goederen. Ook in dit traject staan we je graag bij.

Wat gebeurt er bij spoed?

In spoedeisende gevallen is het mogelijk om in een kort geding de huurincasso uit te voeren. Mogelijk is het ook een optie om dan direct de ontruiming van het gehuurde te eisen. Aan deze procedure zijn wel strenge eisen verbonden. Vraag geheel vrijblijvend aan onze incasso-advocaat naar de mogelijkheden voor een huurincasso in een kort geding.

Incasso huurachterstand procedure

Bij een grote huurachterstand of een terugkerende huurachterstand zal er een stap extra gezet worden naast de incassoprocedure. Er is een goede strategie nodig om dezelfde problemen in de toekomst te voorkomen. Je financiële belangen staan namelijk op het spel. We kijken bij een huurachterstand welke procedure het meest passend is. Bij het bepalen van de juiste strategie zijn je eigen wensen leidend. We zullen je daarbij pro-actief begeleiden. Op deze manier weet je exact waar je aan toe bent en krijg je weer grip op de situatie.


We kunnen je in diverse trajecten bijstaan, onder andere bij:


 1. Faillissementsaanvraag van de huurder.
 2. Ontbinding van de huurovereenkomst bij de kantonrechter.
 3. Overleg met de huurder (bijvoorbeeld over een tijdelijke huurkorting ter voorkoming van leegstand).

Genoeg van de huurachterstand? Neem contact op met een incasso-advocaat

Ben je klaar met de huurachterstand van je huurder(s) en wil je snel starten met een incassoprocedure? Draag dan snel je huurincasso over aan onze incasso-specialisten. Je kunt ons bereiken via het contactformulier op de website, per e-mail of door even te bellen naar 073 – 303 58 57. We kunnen je dan gratis van een eerste advies voorzien.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van Onyx Advocaten t.o.v. een incassobureau / deurwaarder?

Bij Onyx Advocaten wordt je zaak altijd in behandeling genomen door een incasso advocaat. Wij kunnen de gehele procedure voor je verzorgen, van A tot en met Z. Daarbij ben je altijd verzekerd van de hoogste juridische kwaliteit.

Daarnaast hebben wij als incasso advocaat extra bevoegdheden ten opzichte van een incassobureau.

 1. Faillissement aanvragen;
 2. Conservatoir beslag leggen;
 3. Een (incasso) kort geding voeren;
 4. Vordering boven de € 25.000,- incasseren.

Dankzij onze juridische kennis en extra bevoegdheden kunnen wij altijd het onderste uit de kan halen. Lees hier meer over een incasso.

Wat zijn de kosten van het inschakelen van Onyx Advocaten?

Onyx Advocaten zorgt ervoor dat je nooit met allerlei onverwachte kosten te maken krijgt. Hier zijn we dus heel transparant over. Wij werken op basis van diverse tarieven, die we afstemmen op jouw situatie. Samen kijken we dus hoe we jou het beste kunnen helpen.

Onyx Advocaten kan je bijstaan op basis van:

 1. No Cure, No Pay (mogelijk bij een incassoprocedure);
 2. Je rechtsbijstandverzekering;
 3. Uurtarief of vaste prijsafspraak;
 4. Een toevoeging (pro-deo).

Meer informatie nodig over onze tarieven? Lees dan hier verder.

Hoe gaat Onyx Advocaten te werk?

Nadat je jouw zaak aan Onyx Advocaten overhandigd hebt, nemen we deze binnen 24 uur in behandeling. Als het nodig is wordt er voor jouw dossier een eigen strategie bepaald. Het traject wordt vervolgens gestart na je goedkeuring.

Onyx Advocaten pakt vanaf dat moment stevig door. Wij bieden proactief advies en nemen je zorgen – waar mogelijk – bij je weg. Bij een incasso procedure nemen we op allerlei manieren: via de post, e-mail of telefonisch (ook WhatsApp) contact op met je debiteur. Hierdoor weten we snel of je debiteur vrijwillig gaat betalen. Is hij daartoe niet bereid? Dan staan we jou graag bij in de gerechtelijke procedure om alsnog de betaling te verkrijgen!

Lees hier meer over de verschillende fases van de incassoprocedure.

Wat houdt ‘No Cure, No Pay’ precies in?

Onyx Advocaten werkt in incassozaken op basis van het ‘No Cure, No Pay’ principe. We noemen dit alleen ‘No Win, No Fee’.

Dat betekent dat je geen kosten hebt aan het buitengerechtelijke incassotraject, indien onze incasso advocaten er niet in slagen je vordering te incasseren. Deze kosten brengen wij namelijk in rekening bij je debiteur. Op het moment dat de volledige vordering wordt betaald, zijn ook onze kosten voldaan. Oftewel, een win-win situatie!

Wil je meer weten over onze tarieven? Kijk dan hier.

Wat is de gemiddelde doorlooptijd?

De gemiddelde doorlooptijd van een dossier bedraagt momenteel ongeveer 14 dagen. Door onze unieke werkwijze kunnen onze incasso advocaten de doorlooptijd zo kort mogelijk houden.

Uiteindelijk hangt deze doorlooptijd af van de bereidheid en de mogelijkheid van je debiteur om te betalen. Soms betaalt een debiteur zelfs binnen een uur! In andere gevallen duurt het – helaas – wat langer. Als jouw debiteur verhaal biedt, dan is Onyx Advocaten er van overtuigd dat het ook lukt om je vordering te incasseren. Hoe lang dit ook duurt.

Hoeveel kans van slagen heeft mijn incasso?

Onyx Advocaten zorgt ervoor dat de druk op je debiteur zo hoog mogelijk is. Ook hele lastige dossiers weten wij hierdoor tot een succes te brengen. Het afgelopen jaar hebben we een succesratio van 90% gehaald.

Uiteindelijk zijn wij afhankelijk van de mogelijkheid van je debiteur om te kunnen betalen. Ook wij kunnen helaas niet van een kale kip plukken.

laatste nieuws

Huurincasso 2
De rol van technologie bij het innen van schulden

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2023   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap