Procesrecht

Grip op je gerechtelijke procedure

Procesrecht


Het procesrecht bevat de spelregels voor een gerechtelijke procedure en is een essentieel onderdeel van ons rechtssysteem. Het zorgt voor de rechtsbescherming van zowel personen als bedrijven en waarborgt een eerlijke afhandeling van geschillen. Er zijn diverse gerechtelijke procedures mogelijk. Bij elke procedure is weer een ander procesrecht van toepassing. Weigert een debiteur bijvoorbeeld een openstaande vordering te betalen en is de maat vol? Dan heb je een aantal opties. Je kunt conservatoir beslag leggen op je debiteur, een dagvaarding of kort geding aanspannen of een faillissement aanvragen.

Op deze pagina lees je meer over het procesrecht dat van toepassing is, wat het (burgerlijk) procesrecht inhoudt en wat de kosten zijn voor het opstarten van een gerechtelijke procedure.

Wat is het procesrecht?

Procesrecht is het rechtsgebied dat zich bezighoudt met de regels en procedures die gevolgd moeten worden om een zaak voor de rechter te brengen en af te handelen. Het heeft betrekking op de manier waarop rechtszaken worden gevoerd en beslist. Het omvat onder andere de regels voor het indienen van een vordering of een verzoek, de manier waarop partijen hun standpunt naar voren kunnen brengen, de bewijsvoering en de uitspraak van het vonnis. Het procesrecht zorgt voor een gestructureerde en eerlijke afhandeling van geschillen en is van groot belang voor de Nederlandse rechtsstaat.

Het burgerlijk procesrecht

Het burgerlijk procesrecht is een onderdeel van het procesrecht en regelt de procedures en regels die van toepassing zijn op civiele zaken, zoals geschillen over contracten, onbetaalde facturen, schadeclaims, huurzaken en arbeidszaken. Het burgerlijk procesrecht bepaalt onder andere de bevoegdheid van de rechter, de wijze waarop een procedure gestart wordt, de manier waarop partijen hun standpunten kunnen presenteren en het bewijs dat daarvoor gebruikt kan worden. Het doel van het burgerlijk procesrecht is een eerlijke en effectieve afhandeling van civiele geschillen.

Wanneer is het procesrecht van toepassing?

Op verschillende procedures is een ander procesrecht van toepassing. Denk aan bijzondere procedures als: conservatoir beslag, het aanvragen van een faillissement, een kort geding, een dagvaarding of in hoger beroep gaan. Ben je betrokken bij een procedure? Of wil je een procedure bij de rechtbank opstarten? Neem in dat geval vrijblijvend contact met ons op. We beschikken over diverse specialisten voor bijzondere procedures. Onze specialisten staan je met raad én daad bij.

Proactief bij een gerechtelijke procedure

Ten eerste helpen we jou proactief bij een gerechtelijke procedure. Zo’n procedure is best spannend. Daarom neemt onze advocaat voor de procedure het verloop (kort) met je door. Diverse opties worden hierbij met je besproken met de bedoeling om goed te kunnen anticiperen op diverse wendingen tijdens een procedure. Ten tweede doet de advocaat voor jou het woord als dat nodig is. Op deze manier kom je zelden voor verrassingen te staan. We zorgen voor een goede grip op de gerechtelijke procedure.

Wat zijn de kosten?

Beschik je over een rechtsbijstandverzekering, laat het dan direct aan ons weten. Heb je geen verzekering, dan bestaan er diverse andere opties. Bijstand is bijvoorbeeld mogelijk op basis van een uurtarief, een vaste prijsafspraak of een toevoeging (Pro Deo). Lees meer over de diverse tarieven op de website, of neem contact op en vraag ons naar de mogelijkheden.

Een gerechtelijke procedure opstarten? Roep onze hulp in

Wil je een gerechtelijke procedure opstarten, omdat bijvoorbeeld een debiteur keer op keer weigert te betalen? Onyx Advocaten kan je helpen. Onze specialisten hebben veel ervaring met procedures bij de rechtbank en voeren deze regelmatig uit. We kennen het spelletje door en door. Neem contact met ons op, dat kan via het contactformulier of door ons te bellen of mailen.

Wat zeggen klanten over Onyx Advocaten?

Heel erg tevreden zijn wij over de service en expertise van Onyx Advocaten. Door verder te denken hebben we uiteindelijk sneller dan verwacht alles kunnen afhandelen met onze debiteuren. Martijn van Hurne is een echte expert op dit gebied en heel prettig om mee samen te werken. Hij komt met creatieve en pro-actieve oplossingen. Daarnaast is de bereikbaarheid 100%.

mevr. N. Storms-Jansen - Stichting SPARK Campus

Namens Stichting ’t Verzetje (Zwemclub) heb ik Onyx Advocaten gevraagd een vordering te incasseren.

Een paar kwalificaties die mij direct opvielen:

– snelle respons en actie,

– tactvolle benadering en aanpak,

– prettige samenwerking.

Uiteraard zijn er meer, die in het geheel hebben geleid tot een uitstekend resultaat.

dhr. C. Lavina, Stichting 't Verzetje

Onyx Advocaten is een serieuze en oprechte partij. Mij hebben ze zeer goed geholpen. Komen afspraken na en werken accuraat en snel. Mijn eventuele volgende zaak gaat weer naar Onyx Advocaten. Lof!!

dhr. G. van Langeveld

Heb je een vraag over procesrecht?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaande contactgegevens of vul het contactformulier in. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen!


073 303 58 57

info@onyx-advocaten.nl

Incasso overdragen

"*" geeft vereiste velden aan

Procesrecht 2

laatste nieuws

Procesrecht 3
De rol van technologie bij het innen van schulden

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2023   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap