Een faillissement aanvragen

Weigert je debiteur stug om een openstaande vordering te voldoen? Het faillissement aanvragen is de snelste manier om een betaling af te dwingen. Je debiteur kan zijn faillissement namelijk alleen voorkomen door tot betaling over te gaan. Een betalingsregeling treffen is ook nog een optie. De druk wordt met een faillissementsaanvraag hoog opgevoerd. Met als gevolg dat jouw vordering de hoogste prioriteit van je debiteur krijgt.

Lees op deze pagina wanneer je precies een faillissement kan aanvragen, hoe je een eigen aanvraag van faillissement doet en hoe je in hoger beroep kunt gaan. Wil je advies inwinnen over je zaak? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met een specialist.

Wanneer het faillissement van een debiteur aanvragen?

Je kunt het faillissement van je debiteur aanvragen wanneer deze niet in staat is om aan zijn financiële verplichtingen te voldoen. Er is sprake van een situatie, waarbij de schuldenaar zijn vorderingen niet betaalt, ondanks meerdere verzoeken. Om de druk maximaal op te voeren en de debiteur geen andere mogelijkheid te geven, vraag je het faillissement aan. Het doel van een faillissementsaanvraag is niet de daadwerkelijke uitspraak van het faillissement, maar de betaling van jouw openstaande vordering. Als je debiteur het openstaande bedrag voldoet, dan wordt de aanvraag ingetrokken. Je hebt dan je geld en je debiteur gaat niet failliet.

Hoe kan ik een faillissement aanvragen?

Om het faillissement van een debiteur aan te vragen, ben je verplicht een advocaat in te schakelen. Onyx Advocaten heeft de beschikking over gespecialiseerde advocaten. We kunnen het faillissementsverzoek rechtsgeldig indienen bij de rechtbank. Hiermee onderscheiden we ons van de gewone incassobureaus en de deurwaarder. Daarnaast heb jij de garantie dat je vordering met de beste juridische expertise wordt geïncasseerd. Tenslotte is het mogelijk om het faillissement aan te vragen op basis van een prijsafspraak. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Je eigen faillissement aanvragen

Om je eigen faillissement aan te vragen, dien je als ondernemer eerst de financiële situatie van je bedrijf te evalueren en te bepalen of faillissement de enige optie is. Vervolgens is het raadzaam om juridisch advies in te winnen bij een specialist. Samen met deze adviseur stel je een verzoekschrift tot faillissement op, waarin je de relevante informatie over je bedrijf, de redenen voor het faillissement en de financiële situatie vermeldt. Dit verzoekschrift wordt ingediend bij de rechtbank. Een advocaat inschakelen is niet verplicht, maar wel aanbevolen.

Na beoordeling door de rechtbank wordt besloten of het faillissement wordt uitgesproken. Er wordt een curator aangesteld om het faillissementsproces te leiden. Het is van groot belang om tijdens dit proces professioneel advies in te winnen en de juiste juridische stappen te volgen.

Ben je bestuurder van een bedrijf met rechtspersoonlijkheid, bijvoorbeeld een besloten vennootschap (BV) of naamloze vennootschap (NV), met aandeelhouders? Dan mag je pas het faillissement van je bv aanvragen als de aandeelhouders het ermee eens zijn.

In hoger beroep gaan na een faillissementsaanvraag

Is jouw faillissement aangevraagd? Of wordt hiermee gedreigd? Ook dan kunnen we je helpen. Onze specialisten voorzien je van een eerste advies. Eventueel stellen we vervolgens een verweerschrift voor je op en staan we jou bij tijdens de behandeling van het verzoek. We zullen alles op alles zetten om je faillissement te voorkomen. Mocht je onverwachts toch failliet worden verklaard, dan kunnen we binnen acht dagen na de eerste uitspraak hoger beroep instellen.

Neem contact op en win advies in

We kunnen jou helpen wanneer je het faillissement van je debiteur wil aanvragen, of wanneer het faillissement van je eigen bedrijf is aangevraagd. Wacht niet te lang met hulp inschakelen. Wanneer er sprake is van een faillissementssituatie kan elke minuut kostbaar zijn. Neem dus snel contact met ons op. Je kunt ons bereiken door het contactformulier op de website in te vullen, of door ons te bellen of mailen.

laatste nieuws

Faillissement aanvragen 2
Is de duur van een opgelegd stadionverbod redelijk?

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2023   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap