Arbeidsrecht

Grip op je werk

Arbeidsrecht


Arbeidsrecht is altijd in beweging. Werkgevers en werknemers hebben uiteenlopende belangen. Werkgevers hebben belang bij flexibiliteit, terwijl de werknemer meer belang heeft bij stabiliteit. In het arbeidsrecht worden de onderlinge verhoudingen geregeld en daardoor krijgt elke werkgever en werknemer vroeg of laat te maken met het arbeidsrecht. Dit begint al bij het aangaan van de arbeidsovereenkomst en de opgestelde arbeidsvoorwaarden. Met een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat haal je de benodigde juridische expertise in huis, waardoor je bij een (eventueel) arbeidsconflict goed beslagen ten ijs komt.

Op deze pagina lees je meer over veel voorkomende onderwerpen die vallen onder het arbeidsrecht. Heb je advies nodig over een vraagstuk binnen het arbeidsrecht? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.

Wat is het arbeidsrecht?

Het arbeidsrecht is een rechtsgebied dat zich bezighoudt met de relatie tussen werkgevers en werknemers. Het regelt de voorwaarden waaronder werknemers werken en de verplichtingen van werkgevers ten opzichte van hun medewerkers. Het arbeidsrecht omvat onderwerpen, zoals: arbeidscontracten, werktijden, loon, verlof, ontslag, arbeidsongeschiktheid en arbeidsvoorwaarden. Het heeft als doel om een evenwichtige en rechtvaardige arbeidsmarkt te creëren, waarin zowel werkgevers als werknemers hun rechten en plichten kennen en respecteren.

Wat staat er in een arbeidsovereenkomst?

Voor een succesvolle samenwerking tussen werknemer en werkgever is een goede heldere arbeidsovereenkomst onmisbaar. Omdat men hierin de onderlinge rechten en plichten vastlegt. Denk hierbij aan het salaris, het aantal uren of een eventueel concurrentiebeding. In het arbeidsrecht worden dit ook wel de arbeidsvoorwaarden genoemd. Door middel van duidelijke zonderlinge afspraken is voor beide partijen duidelijk wat er van elkaar verwacht wordt.

Wat te doen bij ziekte / verzuim?

Ten tijde van het dienstverband kunnen er problemen ontstaan over ziekte en verzuim. Een werknemer kan (langdurig) ziek worden, er kan een bedrijfsongeval plaatsvinden, of de werkgever wil een werknemer ontslaan. Weet je welke stappen er bij deze situaties genomen moeten worden? Een arbeidsrecht advocaat voorziet je op alle denkbare arbeidsrechtelijke kwesties van advies, zodat je de juiste keuzes en stappen maakt binnen het arbeidsrecht. Je krijgt weer grip op het verzuim en daarmee bespaar je veel stress, tijd en kosten.

Ontslag door werkgever of op staande voet

Ondanks alle goede bedoelingen, kan het voor komen dat werkgever en werknemer genoodzaakt zijn om afscheid te nemen van elkaar. Volgens het geldende arbeidsrecht kan een werkgever zijn of haar werknemer niet zonder tussenkomst van een rechter ontslaan. De uitzondering hierop is het ontslag op staande voet. Maar ook hier zijn een aantal strenge arbeidsrechtelijke eisen aan verbonden. Als hier niet aan wordt voldaan, kan het ontslag teruggedraaid worden door de kantonrechter. Het is om die reden van groot belang dat bij een aankomend ontslag de juiste route wordt gekozen. Zowel voor de werkgever als voor de werknemer. Neem bij een ontslag op staande voet altijd direct contact op met een arbeidsrecht advocaat.

Beëindiging met wederzijds goedvinden

Indien beide partijen vrijwillig instemmen met een ontslag, dan is een beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden (een vaststellingsovereenkomst) mogelijk. Dit zonder tussenkomst van een rechter. In een vaststellingsovereenkomst legt men dan de beëindigingsafspraken vast. De werknemer kan het recht op een WW-uitkering behouden en er kunnen afspraken worden gemaakt over financiële vergoedingen of een eventueel concurrentie- of relatiebeding.

Er kan veel tijd en geld worden bespaard door de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden te beëindigen. Het is daarom raadzaam om altijd de mogelijkheden van een beëindiging met wederzijds goedvinden te onderzoeken. Een vaststellingsovereenkomst moet voldoen aan strenge arbeidsrechtelijke vereisten. Het is daarom van belang om deze te laten opstellen, dan wel te laten toetsen, door een specialist.

Arbeidsrecht advocaat inschakelen

De arbeidsrecht advocaten van Onyx Advocaten zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht en kunnen je daardoor van A tot en met Z begeleiden op het gebied van het arbeidsrecht en ontslagrecht. Ook voor zaken over achterstallig loon en loongarantieregeling kun je bij ons terecht. We zijn jouw rechterhand op het gebied van het arbeidsrecht.

Advies inwinnen? Neem contact op

Meer weten over het arbeidsrecht? Of heb je advies nodig over een arbeidsrechtelijke kwestie, bijvoorbeeld over je arbeidsovereenkomst, een vaststellingsovereenkomst of bij een ontslag op staande voet? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We voorzien je graag van meer informatie en vrijblijvend advies. Je kunt contact opnemen via het contactformulier of door ons te bellen of mailen.

Wat zeggen klanten over Onyx Advocaten?

Heel erg tevreden zijn wij over de service en expertise van Onyx Advocaten. Door verder te denken hebben we uiteindelijk sneller dan verwacht alles kunnen afhandelen met onze debiteuren. Martijn van Hurne is een echte expert op dit gebied en heel prettig om mee samen te werken. Hij komt met creatieve en pro-actieve oplossingen. Daarnaast is de bereikbaarheid 100%.

mevr. N. Storms-Jansen - Stichting SPARK Campus

Namens Stichting ’t Verzetje (Zwemclub) heb ik Onyx Advocaten gevraagd een vordering te incasseren.

Een paar kwalificaties die mij direct opvielen:

– snelle respons en actie,

– tactvolle benadering en aanpak,

– prettige samenwerking.

Uiteraard zijn er meer, die in het geheel hebben geleid tot een uitstekend resultaat.

dhr. C. Lavina, Stichting 't Verzetje

Onyx Advocaten is een serieuze en oprechte partij. Mij hebben ze zeer goed geholpen. Komen afspraken na en werken accuraat en snel. Mijn eventuele volgende zaak gaat weer naar Onyx Advocaten. Lof!!

dhr. G. van Langeveld

Heb je een vraag over arbeidsrecht?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaande contactgegevens of vul het contactformulier in. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen!


073 303 58 57

info@onyx-advocaten.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Arbeidsrecht 2

laatste nieuws

Arbeidsrecht 3
De rol van technologie bij het innen van schulden

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2023   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap