Arbeidsrecht 1
Arbeidsrecht 1

Arbeidsrecht

Grip op je werk

Arbeidsrecht


Arbeidsrecht is altijd in beweging. Werkgevers en werknemers hebben uiteenlopende belangen. Werkgevers hebben belang bij flexibiliteit, maar de werknemer heeft meer belang bij stabiliteit. In het arbeidsrecht worden de onderlinge verhoudingen geregeld en daardoor krijgt elke werkgever en werknemer te maken met het arbeidsrecht. Dit begint al bij het aangaan van de arbeidsovereenkomst en de opgestelde arbeidsvoorwaarden. Met Onyx Advocaten haal je de benodigde juridische expertise in huis waardoor je goed beslagen ten ijs komt.

Onyx Advocaten is daarom jouw rechterhand op het gebied van het arbeidsrecht. Onder arbeidsrecht verstaan we verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan het ontslag door werkgever, ontslag op staande voet of beëindiging met wederzijds goedvinden. Ook voor zaken omtrent achterstallig loon en loongarantieregeling kan je bij Onyx advocaten terecht. Concurrentiebeding en ziekte of verzuim zijn ook zaken die vallen onder het arbeidsrecht.


Arbeidsovereenkomst

Voor een succesvolle samenwerking tussen de werknemer en de werkgever is een goede heldere arbeidsovereenkomst onmisbaar, omdat men hierin de onderlinge rechten en plichten vastlegt. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld het salaris, het aantal uren of een eventueel concurrentiebeding. In het arbeidsrecht worden dit ook wel de arbeidsvoorwaarden genoemd. Door middel van duidelijke zonderlinge afspraken is voor beide partijen duidelijk wat er van elkaar verwacht wordt. Onyx Advocaten stelt daarom heldere arbeidscontracten- en voorwaarden voor je op en voorziet je van advies binnen het arbeidsrecht.

Ziekte/verzuim

Ten tijde van het dienstverband kunnen er problemen ontstaan omtrent ziekte en verzuim. Een werknemer kan (langdurig) ziek worden, er kan een bedrijfsongeval plaatsvinden, of je wilt een werknemer ontslaan. Weet je welke stappen er dan moeten worden genomen? Onyx Advocaten voorziet je op alle denkbare arbeidsrechtelijke kwesties van advies opdat je de juiste keuzes en stappen maakt binnen het arbeidsrecht. Je krijgt weer grip op het verzuim en daarmee bespaar je veel stress, tijd en kosten.

Heb je een vraag over arbeidsrecht?

Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Onyx Advocaten via onderstaande contactgegevens of vul het contactformulier in. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen!


073 303 58 57

info@onyx-advocaten.nl

Incasso overdragen

"*" geeft vereiste velden aan

Ontslag door werkgever of op staande voet

Ondanks alle goede bedoelingen, kan het voorkomen dat partijen genoodzaakt zijn om afscheid te nemen van elkaar. Volgens het geldende arbeidsrecht kan een werkgever een werknemer niet zonder tussenkomst van een rechter ontslaan. De uitzondering hierop is het ontslag op staande voet, maar ook hier zijn een aantal strenge arbeidsrechtelijke eisen aan verbonden. Indien hier niet aan wordt voldaan, dan kan het ontslag worden teruggedraaid. Het is om die reden van groot belang dat bij een aankomend ontslag, de juiste route wordt gekozen. Zowel voor de werkgever als voor de werknemer. Neem daarom bij een aankomend ontslag altijd tijdig contact op met Onyx Advocaten.

Beëindiging met wederzijds goedvinden

Indien beide partijen vrijwillig instemmen met een ontslag, dan is een beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden mogelijk. Dit zonder tussenkomst van een rechter. In een vaststellingsovereenkomst legt men dan de beëindigingsafspraken vast. De werknemer kan het recht op een WW-uitkering behouden en er kunnen afspraken worden gemaakt over financiële vergoedingen of een eventueel concurrentie- of relatiebeding. Er kan veel tijd en geld worden bespaard door de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden te beëindigen. Het is daarom raadzaam om altijd de mogelijkheden van een beëindiging met wederzijds goedvinden te onderzoeken. Een vaststellingsovereenkomst dient te voldoen aan strenge arbeidsrechtelijke vereisten. Het is daarom van belang om deze te laten opstellen, dan wel te laten toetsen door een specialist. Onyx Advocaten is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht en kan je daardoor van A tot Z begeleiden op het gebied van het ontslagrecht.

Wat zeggen klanten over Onyx Advocaten?

Heel erg tevreden zijn wij over de service en expertise van Onyx Advocaten. Door verder te denken hebben we uiteindelijk sneller dan verwacht alles kunnen afhandelen met onze debiteuren. Martijn van Hurne is een echte expert op dit gebied en heel prettig om mee samen te werken. Hij komt met creatieve en pro-actieve oplossingen. Daarnaast is de bereikbaarheid 100%.

mevr. N. Storms-Jansen – Stichting SPARK Campus

Namens Stichting ’t Verzetje (Zwemclub) heb ik Onyx Advocaten gevraagd een vordering te incasseren.

Een paar kwalificaties die mij direct opvielen:

– snelle respons en actie,

– tactvolle benadering en aanpak,

– prettige samenwerking.

Uiteraard zijn er meer, die in het geheel hebben geleid tot een uitstekend resultaat.

dhr. C. Lavina, Stichting ‘t Verzetje

Onyx Advocaten is een serieuze en oprechte partij. Mij hebben ze zeer goed geholpen. Komen afspraken na en werken accuraat en snel. Mijn eventuele volgende zaak gaat weer naar Onyx Advocaten. Lof!!

dhr. G. van Langeveld

laatste nieuws

Betalingsachterstanden
Betalingsachterstanden: explosieve groei verwacht

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2022   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap