Incassoprocedure 1
Incassoprocedure 1

Gespecialiseerde advocaat

Heldere prijsafspraken

Vrijblijvend eerste advies

Direct actie

Incassoprocedure

Ben je veel tijd kwijt met de administratie en het innen van je facturen? Of heb jij in privé nog geld tegoed? Onyx Advocaten adviseert proactief en neemt je zorgen waar mogelijk uit handen. Van begin tot eind bestaat een incassoprocedure uit drie fases. Hier lees je welke fases dit zijn. Op die manier weet je wat er van jou verwacht wordt. Ook lees je wat Onyx Advocaten per fase voor jou betekent. Bovendien bespaar je zo veel tijd en energie!

Direct actie? Incasso overdragen

Fase 1: Debiteurenbeleid

Je openstaande factuur of vordering snel incasseren? Dan is een effectief debiteurenbeleid noodzakelijk. Hiermee houd je controle op je debiteur. Goede communicatie met je debiteur is essentieel. Als de debiteur niet direct weet waar hij aan toe is, zal hij namelijk niet betalen. Onyx Advocaten adviseert daarom een vast stappenplan te volgen per onbetaalde factuur. Gebruik daarbij ook telkens dezelfde betalingsherinnering of aanmaning. Zo is de kans het grootst dat je debiteur de factuur of vordering alsnog snel betaalt. Op aanvraag stuurt Onyx Advocaten jou een voorbeeld van een stappenplan toe. Bovendien ontvang je daarbij ook voorbeelden van een betalingsherinnering en aanmaning.

Fase 2: Buitengerechtelijke fase

Heb je een betalingsherinnering en aanmaning gestuurd? Betaalt je debiteur de factuur nog steeds niet? Dan kun je de openstaande factuur uit handen geven. Vervolgens neemt een incasso-advocaat van Onyx Advocaten de incassoprocedure over. Je hebt dan er dan geen omkijken meer naar. De advocaat is vanaf dat moment je contactpersoon. Bij hem kun je terecht met al je vragen.


Door middel van sommaties wordt je debiteur verzocht om de openstaande factuur te voldoen. Sommaties kunnen zowel per post, per e-mail als per telefoon plaatsvinden. De incasso-advocaat kleedt de sommaties op hoogwaardig juridisch niveau in. Je debiteur wordt op die manier op de hoogte gebracht van zijn juridische positie. Zodoende voorkomt je advocaat een eindeloze discussie. Met als gevolg dat je debiteur onder zware druk staat. Vaak betaalt hij dan alsnog de factuur of vordering.

Fase 3: Gerechtelijke procedure

Als je debiteur in de buitengerechtelijke fase niet betaalt, dan is het tijd voor fase 3. Je incasso-advocaat gaat in dat geval verdere pressiemiddelen inzetten. Meer specifiek wordt er tot dagvaarding overgegaan. In dat geval start de gerechtelijke procedure. Daarnaast zijn er aanvullende mogelijkheden. Alleen advocaten zijn namelijk bevoegd om:

  1. conservatoir beslag te leggen;
  2. een (incasso) kort geding te voeren;
  3. het faillissement van je debiteur aan te vragen;
  4. te procederen als de totale vordering meer dan € 25.000,- bedraagt.

In het bijzonder onderscheidt Onyx Advocaten zich hiermee van de reguliere incassobureaus en deurwaarders. Met andere woorden is Onyx Advocaten voor jou de specialist om weer controle te krijgen over je debiteur.

Heb je een vraag over de incassoprocedure?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

Je kunt direct contact met ons krijgen door te bellen, maar je bericht ook op de mail zetten of versturen via het contactformulier op onze website:

laatste nieuws

Wat valt onder het arbeidsrecht?
Wat valt onder het arbeidsrecht?

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2022   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap