Je openstaande factuur innen, hoe pak je dit het beste aan?

Heb je nog een openstaande factuur liggen? Als ondernemer heb je nu eenmaal te maken met debiteuren die niet altijd op tijd betalen. Misschien kijk je op dit moment wel tegen een stapel achterstallige betalingen aan. Is de betalingstermijn van de factuur verstreken? Dan is het hoog tijd voor het versturen van een betalingsherinnering.


Gelukkig betalen de meeste debiteuren na het ontvangst van een herinnering of aanmaning. Maar helaas zijn er ook debiteuren die helemaal niet betalen, ondanks alle telefoontjes en betalingsherinneringen. Met als gevolg dat je nog steeds met een openstaande rekening zit. Met elke dag die verstrijkt, wordt de kans kleiner dat je het geld ooit nog krijgt. Wat kun je dan nog doen? We geven graag advies.

Je openstaande facturen blijven onbetaald: wat nu?

Het is frustrerend als je regelmatig te maken hebt met laatbetalers. En al helemaal met wanbetalers. Want hoe meer facturen je hebt openstaan en hoe langer deze onbetaald blijven, des te groter het risico dat je straks je eigen rekeningen niet meer kunt betalen.

Wat kun je nu het beste doen als je met een wanbetaler te maken krijgt? Neem je een incassobureau of deurwaarder in de arm, die de openstaande factuur voor jou gaat innen? Hardnekkige wanbetalers zullen vast niet schrikken bij het zien van alweer een betalingsherinnering, ook al is de herinnering uit naam van een incassobureau. Zelfs een bezoek van de deurwaarder maakt geen indruk op een wanbetaler.

Kies voor maximale juridische druk

Wat werkt dan wel om je openstaande rekening betaald te krijgen? Het enige juiste antwoord is: maximale druk uitvoeren op je debiteur. Een incassobureau heeft maar weinig drukmiddelen en kan je debiteur niet echt stevig aanpakken. Daarom grijpen veel incassobureaus naar andere middelen als intimidatie, agressie, misleiding, dwang en andere oneerlijke handelspraktijken. Vaak zonder resultaat. Sterker nog, door dit soort praktijken wordt de relatie met je debiteur sterk beschadigd. Ook je eigen imago heeft hieronder te lijden.

Gelukkig kan een incasso-advocaat wél alle denkbare drukmiddelen inzetten om openstaande facturen te innen. Zowel op buitengerechtelijk gebied als op gerechtelijk gebied. Zo kan alleen een incasso-advocaat conservatoir beslag laten leggen en een faillissement aanvragen. Welke stappen ook worden ondernomen: het behoud van de goede relatie met je klant staat altijd centraal. Een advocaat handelt door zijn gedragsregels altijd binnen de grenzen van de wet.

Openstaande factuur snel innen? Schakel een incasso-advocaat in

Het versturen van de zoveelste betalingsherinnering, aanmaning of sommatie heeft geen enkel nut als je te maken hebt met een hardnekkige wanbetaler. En dat is nou juist wat veel incassobureaus wel blijven doen. Een incasso-advocaat gaat veel effectiever te werk om jouw openstaande factuur zo snel mogelijk te incasseren. In plaats van het voeren van eindeloze discussies, wordt de debiteur direct tijdens het eerste contact duidelijk gemaakt wat zijn juridische positie is. Met een menselijke toon wordt hij aangezet om snel tot betaling over te gaan. Hoe hardnekkig de wanbetaler ook is, hij zal al gauw inzien dat hij geen andere keus heeft dan de factuur alsnog te voldoen.

Heb je ook last van wanbetalers? Kom dan snel in actie! Draag je incasso over aan Onyx Advocaten en zeg vaarwel tegen trage, oneerlijke en ineffectieve incassotrajecten. Je onbetaalde factuur wordt snel en eerlijk geïnd. We werken altijd via No Win, No Fee, oftewel met No Cure, No Pay. Hierdoor heb je geen extra kosten.

Neem contact met ons op


Zit je met veel achterstallige facturen? Kom dan direct in actie en laat een incasso-advocaat je openstaande facturen innen. Draag gelijk je incasso aan ons over! Heb je verder nog vragen bijvoorbeeld over onze werkwijze? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Dit kan door te bellen of te mailen. Je mag ook het contactformulier op de website invullen.

laatste nieuws

Openstaande factuur 2
De rol van technologie bij het innen van schulden

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2023   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap