Openstaande factuur 1
Openstaande factuur 1

Openstaande factuur

Openstaande factuur betaald krijgen

Als ondernemer heb je nu eenmaal te maken met debiteuren, die niet altijd op tijd betalen. Misschien kijk je op dit moment wel tegen een stapel openstaande facturen aan. Is de betalingstermijn van de factuur verstreken? Dan is het hoog tijd voor het versturen van de betalingsherinnering.


Gelukkig betalen de meeste debiteuren na het ontvangst van een herinnering of aanmaning. Maar helaas zijn er ook debiteuren die helemaal niet betalen, ondanks alle telefoontjes en betalingsherinneringen. Met als gevolg dat jij nog steeds met een openstaande factuur zit. En met elke dag die verstrijkt, wordt de kans kleiner dat je het geld ooit nog krijgt.

Openstaande facturen blijven onbetaald: wat nu?

Het is frustrerend als je regelmatig te maken hebt met laatbetalers. En al helemaal met wanbetalers. Want hoe meer facturen je hebt openstaan en hoe langer deze onbetaald blijven, des te groter het risico dat je straks je eigen rekeningen niet meer kunt betalen.

Wat kun je nu het beste doen als je met een wanbetaler te maken krijgt? Neem je een incassobureau of deurwaarder in de arm, die de openstaande factuur voor jou gaat innen? Maar hardnekkige wanbetalers zullen vast niet schrikken bij het zien van alweer een betalingsherinnering, ook al is de herinnering uit naam van een incassobureau. Zelfs een bezoek van de deurwaarder maakt geen indruk op een wanbetaler.

Juridische druk in plaats van nóg een betalingsherinnering

Wat werkt dan wel om de openstaande factuur betaald te krijgen? Maximale druk op de debiteur. Een incassobureau heeft maar weinig drukmiddelen en kan jouw debiteur niet echt onder druk zetten. Daarom grijpen veel incassobureaus naar andere middelen als intimidatie, agressie, misleiding, dwang en andere oneerlijke handelspraktijken. Vaak zonder resultaat. Sterker nog, door dit soort praktijken wordt de relatie met jouw debiteur sterk beschadigd.

Gelukkig kan onze incasso advocaat wél alle denkbare drukmiddelen inzetten, om onbetaalde facturen te innen. Zowel buitengerechtelijk als gerechtelijk. Welke stappen ook worden ondernomen: het behoud van de goede relatie met jouw debiteur kan altijd centraal staan.

Onbetaalde factuur snel innen? Schakel onze incasso advocaat in

Het versturen van de zoveelste betalingsherinnering, aanmaning of sommatie heeft geen enkel nut als je te maken hebt met een hardnekkige wanbetaler. En dat is nou juist wat veel incassobureaus doen. Onze incasso advocaat gaat veel effectiever te werk, om jouw openstaande factuur zo snel mogelijk te incasseren: in plaats van het voeren van eindeloze discussies, wordt de debiteur direct tijdens het eerste contact duidelijk gemaakt wat zijn juridische positie is. En met een menselijke toon wordt hij aangezet om snel tot betaling over te gaan. Hoe hardnekkig de wanbetaler ook is, hij zal al gauw inzien dat hij geen andere keus heeft dan de factuur alsnog te voldoen.

Heb je ook last van wanbetalers? Kom nu in actie! Draag je incasso over aan Onyx Advocaten en zeg vaarwel tegen trage, oneerlijke en ineffectieve incassotrajecten: jouw onbetaalde factuur wordt snel en eerlijk geïnd. Onyx Advocaten werkt altijd via No Win, No Fee. Hierdoor heb je geen extra kosten.

Heb je een vraag over een openstaande factuur?


Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Onyx Advocaten. 

Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met jou opgenomen!

laatste nieuws

Betalingsachterstanden
Betalingsachterstanden: explosieve groei verwacht

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2022   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap