Huurovereenkomst laten opstellen

Het opstellen van een huurovereenkomst is een belangrijke stap bij het huren van een woning of een bedrijfsruimte. Een huurovereenkomst legt de rechten en plichten van zowel de verhuurder als de huurder vast en zorgt voor duidelijkheid en bescherming voor beide partijen. In elk huurcontract komen vaste onderdelen aan de orde. Denk hierbij aan de huurprijs, de ingangsdatum en de omschrijving van het gehuurde.

De huurrechtspecialisten van Onyx Advocaten helpen je bij het opstellen van een huurovereenkomst. Dit doen we zowel voor huur van woonruimtes als voor huur van bedrijfsruimtes. Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Een huurovereenkomst geheel op maat laten opstellen

We zijn van mening dat het opstellen van een huurovereenkomst maatwerk is, want geen enkel huurobject is hetzelfde. Wees daarom nooit snel tevreden. De kunst zit hem in het perfectioneren van het huurcontract voor jouw specifieke situatie. We zorgen daarom voor goede grip op jouw huurovereenkomst. Bijvoorbeeld door middel van bijzondere bepalingen. Deze bepalingen zien toe op jouw wensen. Wordt het gehuurde gemeubileerd verhuurd? Zijn huisdieren toegestaan? Een verbod op het gebruik van drugs en verdovende middelen in het gehuurde. En wat gebeurt er als de (ver)huurder zijn of haar verplichtingen niet nakomt?


We kijken samen met jou naar de mogelijkheden om deze afspraken vast te leggen. Ten slotte worden ook de sancties bij overtreding van deze afspraken opgenomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een contractuele boete of ontbinding van de huurovereenkomst. Hiermee geef je jouw (ver)huurder een extra prikkel voor een goede nakoming. Hoe beter de afspraken zijn vastgelegd, hoe beter deze gehandhaafd kunnen worden.

Het opstellen van een huurovereenkomst voor een bedrijfsruimte

Bij het opstellen van een huurovereenkomst voor een bedrijfsruimte moeten verschillende zaken in overweging worden genomen. Zoals de duur van de huur, de huurprijs en eventuele indexering, de betalingsvoorwaarden, de bestemming van de ruimte, het gebruik en eventuele beperkingen, clausules met betrekking tot onderhoud en verbeteringen, en eventuele voorzieningen die worden geboden. Het is van groot belang om ervoor te zorgen dat alle belangrijke details en voorwaarden correct en gedetailleerd worden vastgelegd om misverstanden of geschillen in de toekomst te voorkomen.

Wat zijn de kosten?

Afhankelijk van je specifieke wensen kun je een vaste prijsafspraak met ons maken. Onder andere voor het opstellen of controleren van je huurovereenkomst is dit mogelijk. Ook kunnen we aan jou een op maat gemaakt template verstrekken. Dit template kun je dan telkens opnieuw gebruiken bij het opstellen van nieuwe huurcontracten. Door dit template hoef je maar één keer kosten te maken.

Hulp nodig? Neem vrijblijvend contact op

Wil je hulp bij het opstellen van jouw huurcontracten? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze huurrechtspecialisten voor een persoonlijk juridisch advies. Je kunt ons bellen, mailen of het contactformulier op de website invullen. Heb je vragen over andere zaken die betrekking hebben tot het huurrecht?


We helpen je graag verder!

laatste nieuws

Huurovereenkomst opstellen 2
De rol van technologie bij het innen van schulden

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2023   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap