Gespecialiseerde advocaat

Heldere prijsafspraken

No cure No Pay

Direct actie

Incassobureau in Breda en omgeving

Wil je de incasso van een vordering overdragen aan een incassobureau in Breda? Niet-betalende debiteuren kunnen een gevaar voor de liquiditeit van je onderneming vormen. Door je incasso aan incasso-advocaten over te dragen vergroot je de kans dat je debiteur toch tot betaling overgaat. Incasso-advocaten beschikken namelijk over extra bevoegdheden en drukmiddelen, zo kunnen ze bijvoorbeeld conservatoir beslag leggen. Met een incasso-advocaat aan je zijde krijg je grip op je incassoprocedure.

Wil je een incassobureau inschakelen in regio Breda dat incasso-advocaten in dienst heeft? Maak dan kennis met Onyx Advocaten. We ondersteunen zowel bedrijven als particulieren met incassoprocedures. Neem gerust contact op om advies in te winnen over je openstaande vordering(en).

Incasso-advocaat heeft extra bevoegdheden vergeleken met een incassobureau in Breda

Als advocatenkantoor beschikken we over exclusieve drukmiddelen vergeleken met een incassobureau of deurwaarder. Hiermee onderscheiden we ons van gewone incassobureaus in Breda. Deze drukmiddelen zorgen ervoor dat we makkelijker de daad bij het woord kunnen voegen. Dat betekent dat we je vordering dus op snelle en efficiënte manier kunnen incasseren. Als incasso advocaat kunnen we:

 • Conservatoir beslag leggen (al voordat er vonnis gewezen is)
 • Faillissement van bedrijven en particulieren aanvragen
 • Vorderingen boven € 25.000,- behandelen
 • Kort geding aanvragen bij spoed


Incasso overdragen zonder risico op extra kosten: No Cure, No Pay

Het klinkt leuk, de druk op je debiteur verhogen door de incasso aan een incasso-advocaat uit te besteden. Maar als de klant voet bij stuk houdt, kost je dit bij een gewoon incassobureau alleen maar meer geld. Vaak komt een gedeelte van de incassokosten alsnog voor je eigen rekening.

Bij ons heb je dit probleem niet. We werken namelijk volledig op basis van het ‘No Cure, No Pay’ principe. Concreet betekent dit voor jou dat we geen kosten in rekening brengen als we niets incasseren. Als we het volledige bedrag incasseren, dan betaalt je debiteur onze kosten. Een klassieke win-winsituatie dus!

Wanneer er wel kosten gemaakt moeten worden, die we aan je moeten doorberekenen, bespreken we dit eerst met jou. Denk hierbij aan een dagvaardingsprocedure of een faillissementsaanvraag. Vaak kunnen we hier een oplossing voor vinden:

 1. Rechtsbijstandverzekering
 2. Vaste prijsafspraken
 3. Een toevoeging (pro-deo)

Waarom je incasso laten uitvoeren door Onyx Advocaten?

Expertise

Extra bevoegdheden vergeleken met een incassobureau of deurwaarder

Vast contactpersoon

De incasso-advocaat is ook je vaste contactpersoon

No Cure, No Pay

Incasseren zonder extra risico

Juridisch advies

Gratis eerstelijns advies bij juridische vragen

Direct actie

Je vordering wordt direct in behandeling genomen

Maatwerk procedures

Incassoprocedure wordt afgestemd op jouw wensen

De ervaringen van onze klanten

Heel erg tevreden zijn wij over de service en expertise van Onyx Advocaten. Door verder te denken hebben we uiteindelijk sneller dan verwacht alles kunnen afhandelen met onze debiteuren. Martijn van Hurne is een echte expert op dit gebied en heel prettig om mee samen te werken. Hij komt met creatieve en pro-actieve oplossingen. Daarnaast is de bereikbaarheid 100%.

mevr. N. Storms-Jansen - Stichting SPARK Campus

Namens Stichting ’t Verzetje (Zwemclub) heb ik Onyx Advocaten gevraagd een vordering te incasseren.

Een paar kwalificaties die mij direct opvielen:

– snelle respons en actie,

– tactvolle benadering en aanpak,

– prettige samenwerking.

Uiteraard zijn er meer, die in het geheel hebben geleid tot een uitstekend resultaat.

dhr. C. Lavina, Stichting 't Verzetje

Onyx Advocaten is een serieuze en oprechte partij. Mij hebben ze zeer goed geholpen. Komen afspraken na en werken accuraat en snel. Mijn eventuele volgende zaak gaat weer naar Onyx Advocaten. Lof!!

dhr. G. van Langeveld

Hoe ziet de incassoprocedure eruit?

Het innen van facturen kan veel tijd kosten, zeker wanneer debiteuren er administratief een rommeltje van maken of bezwaren oproepen. Als je de grip op je debiteur kwijtraakt, kun je ervoor kiezen een incassoprocedure te starten. Onze incasso advocaat draagt vanaf dat punt zorg voor het innen van je vordering.

De incasso vangt aan met een buitengerechtelijke fase. Gedurende deze fase worden door de advocaat diverse sommaties gestuurd, zowel per post, per e-mail als telefonisch. Je klant wordt daarbij over zijn juridische positie ingelicht en extra onder druk gezet.

Wanneer de debiteur niet tot betaling overgaat, kan een gerechtelijke procedure gestart worden. De klant wordt dan gedagvaard, wat de druk nog verder verhoogt. Nadat de zaak gewonnen is en het vonnis verkregen is, hebben we vergaande mogelijkheden om door middel van executiemaatregelen alsnog de vordering te innen.

Gespecialiseerd incassobureau in Breda

Wanneer je besluit je incasso over te dragen, wordt je vordering direct door onze incasso advocaten in Breda opgepakt. Daarbij ben je ook verzekerd van hoogwaardig juridisch advies, mocht dat nodig zijn. Onze advocaten zijn namelijk aangesloten bij de VIA. Dat is de specialisatievereniging voor incasso- en procesadvocaten. De advocaat die je vordering oppakt, is gedurende de procedure ook altijd je vaste contactpersoon. Bij hem of haar kun je dus altijd terecht voor gratis eerstelijns juridisch advies en vragen over de procedure.

Incassoprocedures op het hoogste juridische niveau

Wanneer je debiteur het niet met je vordering eens is, kan dit tot een tijdrovende discussie leiden. Vaak mondt dat uit in een ‘welles-nietes’ discussie. Onze advocaten voorkomen deze situaties liever. Daarom voorzien we je altijd van juridisch advies op het hoogste niveau, waarmee we ongefundeerde argumenten snel de kop in kunnen drukken. Door daarbij effectieve drukmiddelen in te zetten, zorgen we ervoor dat je debiteur alsnog snel tot betaling overgaat.

Incassobureau met een menselijk toon

Vaak kleven er tijdens incassoprocedures twee kanten aan het verhaal. Onze incasso advocaten hebben daar begrip voor. Daarom benaderen we je debiteur altijd met een menselijke toon, waarbij we proberen de relatie tussen jou en je debiteur niet verder onder druk te zetten. Dus geen agressie, intimidatie, misleiding of andere malafide praktijken.

Wat zijn buitengerechtelijke incassokosten?

Een incassoprocedure kost geld. Kosten die tijdens de fase voorafgaande aan de gerechtelijke procedure worden gemaakt heten buitengerechtelijke incassokosten. Dit zijn dus de kosten voor het minnelijke traject. De hoogte van deze kosten hangt van diverse factoren af. Omdat we werken op basis van No Cure, No Pay, brengen we deze kosten altijd in rekening bij je debiteur, of deze nu wel of niet betaalt. Over de buitengerechtelijke incassokosten hoef je je dus geen zorgen te maken.

Conservatoir beslag laten leggen

Door voor een incasso advocaat te kiezen in plaats van een incassobureau in Breda krijg je ook de optie om conservatoir beslag te laten leggen. Dat is een maatregel die we kunnen nemen nog voordat we een vonnis bij de rechter gekregen hebben. Met deze maatregel kan geld en vermogen van je debiteur tijdelijk bevroren worden. Denk dan bijvoorbeeld aan het laten blokkeren van een bankrekening, of het tijdelijk beslag laten leggen op goederen zodat deze niet doorverkocht kunnen worden.

Snel in actie bij een vordering

Wanneer je je incasso eindelijk overdraagt, heb je al lang genoeg op je geld gewacht. Onze incasso advocaten in Breda komen daarom snel in actie. Ook daarna zorgen we ervoor dat we er boven op blijven zitten, om op die manier de druk hoog te houden en snel je vordering te incasseren.

Vragen over het overdragen van je incasso in Breda?

Wil je meer weten over het overdragen van je incasso aan ons incassobureau in Breda en omgeving? Of heb je vragen over de extra bevoegdheden die we vergeleken met een incassobureau of deurwaarder hebben? Neem dan gerust contact met ons op. We zorgen dat je snel antwoord krijgt en dus ook zo snel mogelijk over kunt gaan tot het incasseren van je vordering. Contact opnemen kan door te bellen of mailen of door het contactformulier in te vullen.

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik Onyx Advocaten inschakelen in plaats van een normaal incassobureau?

Bij Onyx Advocaten gaat een incasso advocaat voor je aan de slag om je vordering te incasseren. Daarbij kunnen we je van A tot en met Z bijstaan en bieden we de hoogst mogelijke juridische kwaliteit.

Als advocaten beschikken we namelijk over meer bevoegdheden dan gewone incassobureaus.

 1. Faillissement aanvragen;
 2. Conservatoir beslag leggen;
 3. Een (incasso) kort geding voeren;
 4. Vordering boven de € 25.000,- incasseren.

Hierdoor kunnen we altijd het onderste uit de kan halen. Lees hier meer over een incasso.

Welke tarieven hanteert Onyx Advocaten?

Als je al op je geld zit te wachten, wil je niet ook voor de incassoprocedure nog te maken krijgen met allerlei onverwachte kosten. Daarom zijn we daar heel transparant over. Onze kosten worden in overleg met jou bepaald en afgestemd op jouw situatie.

Onyx Advocaten kan je bijstaan op basis van:

 1. No Cure, No Pay (mogelijk bij een incassoprocedure);
 2. Je rechtsbijstandverzekering;
 3. Uurtarief of vaste prijsafspraak;
 4. Een toevoeging (pro-deo).

Meer informatie nodig over onze tarieven? Lees dan hier verder.

Hoe gaat Onyx Advocaten te werk?

Na ontvangst nemen onze incasso advocaten jouw zaak binnen 1 werkdag in behandeling. Als daarbij een speciale strategie moet worden gevolgd, overleggen we die eerst met je. Na je akkoord beginnen we meteen.

Onyx Advocaten pakt vanaf dat moment stevig door. Wij nemen contact op per post, e-mail, telefonisch en WhatsApp, waardoor we snel weten of je debiteur vrijwillig gaat betalen. Indien nodig voorzien we je tussendoor proactief van advies.
Weigert je debiteur nog steeds te betalen? Dan staan we jou graag bij in de gerechtelijke procedure om alsnog de betaling te incasseren!

Lees hier meer over de verschillende fases van de incassoprocedure.

Wat betekent ‘No Cure, No Pay’ precies?

Onyx Advocaten werkt in incassozaken op basis van het ‘No Cure, No Pay’ principe, of zoals wij het noemen: ‘No Win, No Fee’.

Dit zorgt altijd voor een win-win situatie bij jou. Want, als het ons toch niet lukt jouw vordering te incasseren, betekent dit dat je geen kosten hebt aan het buitengerechtelijke incassotraject. Deze kosten worden namelijk in rekening gebracht bij je debiteur. Op het moment dat de volledige vordering wordt betaald, heeft jouw debiteur ook onze kosten betaald.
Wil je meer weten over onze tarieven? Kijk dan hier.

Wat is de gemiddelde doorlooptijd?

De gemiddelde doorlooptijd van een incassoprocedure bedraagt momenteel circa 14 dagen. Wij kunnen deze doorlooptijd zo kort houden dankzij onze unieke werkwijze.

Als jouw debiteur verhaal biedt, dan is Onyx Advocaten er van overtuigd dat het ook lukt om je vordering te incasseren. Hoe lang dit ook duurt. Uiteindelijk hangt deze doorlooptijd af van de bereidheid en de mogelijkheid van je debiteur om te betalen. Soms betaalt een debiteur zelfs binnen een uur! In andere gevallen duurt het – helaas – wat langer.

Wat is de kans dat de incassoprocedure slaagt?

Het afgelopen jaar hebben we een succesratio van maar liefst 90% gehaald. Door de druk op debiteuren hoog te houden, kunnen we ook lastige dossiers tot een succes brengen.

Uiteindelijk zijn wij afhankelijk van de mogelijkheid van je debiteur om te kunnen betalen. Ook wij kunnen helaas niet van een kale kip plukken.

Incassobureau Breda 1

laatste nieuws

Incassobureau Breda 2
De rol van technologie bij het innen van schulden

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2023   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap