Betalingsherinnering 1
Betalingsherinnering 1

Betalingsherinnering

Wat als een betalingsherinnering geen indruk maakt?

Iedere ondernemer heeft wel eens te maken met een debiteur, die zich niet aan de betalingstermijn houdt. Sterker nog, deze termijn wordt regelmatig overschreden. Zodra de betalingstermijn is verstreken, wordt het tijd om actie te ondernemen. De eerste betalingsherinnering is verstuurd, maar ook na het verstrijken van de in de herinnering gestelde termijn is de factuur nog niet betaald. Zelfs na het versturen van de tweede en derde betalingsherinnering blijft de betaling of een reactie uit. Ook de vele telefoontjes hebben niet geholpen. Wat nu? Dan toch maar een incassobureau inschakelen?

Het is een lastige situatie, waarmee je als ondernemer regelmatig wordt geconfronteerd. De vraag is: wat is de beste vervolgstap, als blijkt dat het versturen van herinneringen en aanmaningen niet helpt? Het inschakelen van een incassobureau wordt dan vaak genoemd. Maar wat als je niet op een langdurige incassoprocedure zit te wachten en snel je facturen wilt innen? Dan is er maar één oplossing: schakel een incasso advocaat in.

Een incasso advocaat doet meer dan alleen herinneringen versturen

Waarom zou je een incasso advocaat inschakelen, in plaats van een incassobureau? Het antwoord is simpel: de procedures via een incasso advocaat verlopen snel en duidelijk. Veel effectiever dus. Bij Onyx Advocaten weet je debiteur direct waar hij aan toe is. Je zaak wordt door een advocaat (je vaste contactpersoon) gecontroleerd en op basis hiervan wordt de strategie bepaald. Blijft een reactie op de betalingsherinneringen en aanmaningen uit? Dan pakt de incasso advocaat door met conservatoir beslag, een faillissementsaanvraag of een gerechtelijke procedure. Deze unieke werkwijze is uiterst effectief. In circa 90% van de gevallen wordt je vordering geïncasseerd. Je profiteert hiermee dus van de hoogste slagingskans!

Dit in tegenstelling tot de incassobureaus, die vaak stranden bij het verzenden van nog meer betalingsherinneringen en aanmaningen. Dit is vaak het enige drukmiddel, waarover deze bureaus beschikken. En effectief is het ook niet: veel debiteuren schrikken niet meer van de zoveelste betalingsherinnering, ook al is deze herinnering uit naam van een incassobureau. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de inspanningen van incassobureaus doorgaans niets opleveren. Met andere woorden: de factuur wordt uiteindelijk niet betaald. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de malafide praktijken van menig incassobureau en deurwaarder, die de relatie met jouw debiteur kunnen beschadigen – vaak ook nog eens onherstelbaar. Dat zijn aardig wat risico’s die je loopt.

Dáárom schakel je onze incasso advocaat in

Door het direct inzetten van de beste drukmiddelen door je incasso advocaat wordt je vordering snel geïncasseerd. Veel sneller dan door het versturen van de zoveelste betalingsherinnering of aanmaning. Hiermee wordt een langslepende incassoprocedure voorkomen. Ook eindeloze ‘welles-nietes’ discussies zijn verleden tijd, want elke procedure wordt op het hoogste juridische niveau gevoerd. De debiteur is dan ook vanaf het eerste contact op de hoogte van zijn juridische positie. En in tegenstelling tot de intimiderende of agressieve werkwijze van menig incassobureau, verloopt het contact altijd met een menselijke toon. Wat levert het op? De openstaande factuur wordt snel voldaan én de goede relatie met de debiteur blijft behouden.

Wil jij ook snel je openstaande facturen incasseren? Geef dan vandaag nog je vordering aan Onyx Advocaten uit handen en profiteer van de vele voordelen van een incasso advocaat!

laatste nieuws

Betalingsachterstanden
Betalingsachterstanden: explosieve groei verwacht

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2022   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap