Het belang van één vaste incasso advocaat

Zeer recent werd het belang van één vaste incasso advocaat onderstreept. In deze kwestie heeft de schuldeiser gekozen om zijn factuur uit handen te geven. Aan meerdere incassobureaus en een deurwaarder. Hierdoor is iedereen het overzicht kwijt geraakt. De rechter is het met de schuldenaar (debiteur) eens! [1] De schuldeiser dient nu zelf de incasso- […]
Het belang van één vaste incasso advocaat 1

Zeer recent werd het belang van één vaste incasso advocaat onderstreept. In deze kwestie heeft de schuldeiser gekozen om zijn factuur uit handen te geven. Aan meerdere incassobureaus en een deurwaarder. Hierdoor is iedereen het overzicht kwijt geraakt. De rechter is het met de schuldenaar (debiteur) eens! [1] De schuldeiser dient nu zelf de incasso- en proceskosten te betalen.

De situatie

In dit geval gaat het over de betaling van de rekening van de tandarts. Ook eerdere rekeningen zijn niet betaald. De schuldeiser heeft deze vordering uit handen gegeven. Niet aan één, maar aan meerdere incassobureaus. Vervolgens is ook nog een deurwaarder op de incasso gezet.

Bij het ene incassobureau is een betalingsregeling afgesproken. Bij de deurwaarder niet. De schuldeiser is via de deurwaarder toch tot dagvaarding over gegaan. Het gevolg hiervan is, is dat de schuldenaar niet meer weet aan wie hij moet betalen. Er is totaal geen overzicht meer. Er is toch een betalingsregeling overeengekomen?

Oordeel van de rechter

De rechter stelt het volgende voorop. In principe is de schuldenaar zelf verantwoordelijk voor het betalen van facturen. In dit geval heeft de schuldeiser er wel echt een rommel van gemaakt. Ook de rechter is de draad kwijt. Voor de zekerheid heeft de schuldenaar de rekening nog voor de zitting betaald. De rechter kiest daarom zijn kant. De schuldeiser moet zorgen voor een goed overzicht. Hij moet nu zelf de incasso- én de proceskosten betalen.

Wat is er gebeurd?

Ook voor de rechter is dit niet helemaal duidelijk. Mogelijk is de schuldeiser niet tevreden geweest over het ene incassobureau. Of heeft de schuldeiser te horen gekregen dat het ene incassobureau geen procedure kan voeren. Hierdoor heeft de schuldeiser een deurwaarder ingeschakeld. Vervolgens werd met het voormalige incassobureau toch een betalingsregeling gesloten. Uiteindelijk waren hierdoor zowel een incassobureau als een deurwaarder met dezelfde factuur bezig. Dat heeft natuurlijk geen zin!

Kies voor één vaste incasso advocaat

Bij Onyx Advocaten weet je direct waar je aan toe bent. Op het moment dat jij je incasso uit handen geeft, wordt er één vaste incasso advocaat aangewezen. Hij is vanaf dat moment je vaste contactpersoon. Hij begeleidt jou bij de incassoprocedure van A tot en met Z. Op deze manier blijft jouw incassozaak bij één vaste incasso advocaat. Je vordering hoeft niet meer uit handen gegeven te worden.

Allereerst wordt je vordering gecontroleerd. Als deze haalbaar is, wordt de strategie bepaald. Vervolgens staat de advocaat jou bij in het buitengerechtelijke traject. Als het nodig is, voert hij ook samen met jou de procedure. Een incasso advocaat mag namelijk alle wettelijke maatregelen treffen in tegenstelling tot sommige incassobureaus of deurwaarders. Op die manier sta je nooit voor verrassingen!

Wil jij ook je vordering uit handen geven en gebruik maken van deze unieke dienstverlening? Draag dan hier je vordering over. Heb je nog vragen over de diensten van Onyx Advocaten? Neem dan contact op via telefoonnummer 073 – 303 58 57 of per e-mail: info@onyx-advocaten.nl

mr. M.L.A. (Martijn) van Hurne

[1] – Ktr. Utrecht 11 december 2019, ECLI:NL:RBMNE:2019:5837

Door Martijn van Hurne | 24 januari 2020 | Nieuws

Het belang van één vaste incasso advocaat 2

laatste nieuws

Het belang van één vaste incasso advocaat 3
Een huurovereenkomst opstellen: wat moet er in staan?

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2023   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap