Incassobureau nodig? Ga voor een incasso-advocaat!

Ondernemers denken bij een openstaande factuur direct een incassobureau nodig te hebben. Dat is niet vreemd. Nederland wordt met name de laatste jaren overspoeld met incassobureaus. Deze bureaus komen en gaan, omdat de concurrentie moordend is. Ook kwalitatief gezien is een incassobureau niet altijd de beste keuze. Er komt niet voor niets aanvullende regelgeving voor […]
Incassobureau nodig? Ga voor een incasso-advocaat! 1

Ondernemers denken bij een openstaande factuur direct een incassobureau nodig te hebben. Dat is niet vreemd. Nederland wordt met name de laatste jaren overspoeld met incassobureaus. Deze bureaus komen en gaan, omdat de concurrentie moordend is. Ook kwalitatief gezien is een incassobureau niet altijd de beste keuze. Er komt niet voor niets aanvullende regelgeving voor deze incassobureaus. Wat veel ondernemers niet weten, is dat er ook incasso-advocaten zijn. Onyx Advocaten is zo’n advocatenkantoor met een specialisatie in incasso. Heb jij een incassobureau nodig? Kies dan voor de kwaliteit van een incasso-advocaat! 

Toezicht op kwaliteit

Als advocatenkantoor is Onyx Advocaten gebonden aan strenge wettelijke eisen. Met name de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) houdt toezicht op de naleving van deze wettelijke eisen. Ook voor de start van een nieuw advocatenkantoor gelden strikte eisen. Indien een kantoor of advocaat de regels overtreedt, dan krijgen ze te maken met speciaal tuchtrecht. De advocaat kan daar een berisping krijgen. Of in het ergste geval word je als advocaat geschrapt. Om een advocatenkantoor te laten slagen, zul je je daarom aan deze regels moeten houden! 

Wettelijke eisen en verplichtingen

Hieronder volgt een opsomming om een beter beeld te geven van enkele verplichtingen. Hieruit blijkt dat je bij Onyx Advocaten automatisch voor kwaliteit kiest:

  • strenge opleidingseisen (afgeronde universitaire opleiding in Nederlands recht én Beroepsopleiding Advocatuur, waarna jaarlijks bijscholing gevolgd moet worden)
  • de advocaten moeten een verklaring van goed gedrag (VOG) kunnen tonen
  • Gedragsregels: 29 regels, waarin het handelen van de advocaat naar cliënten, tegenpartijen, andere advocaten en rechtbanken geregeld is
  • verplichte controle van jouw vordering, voordat de incassoprocedure wordt gestart
  • geïncasseerd geld staat altijd veilig op de derdengeldenrekening (net als bij een notaris)
  • jaarlijkse (financiële) controle via de Centrale Controle Verordening (CCV)
  • een verplichte klachtenregeling

Meer bevoegdheden dan een incassobureau of deurwaarder

Tegenover deze strenge verplichtingen staan meer bevoegdheden voor de incasso-advocaat. Onyx Advocaten stemt haar unieke werkwijze hierop volledig af. Er wordt precies binnen de wettelijke kaders geacteerd bij het incasseren van een openstaande vordering. Hierdoor heeft Onyx Advocaten meer bevoegdheden dan een standaard incassobureau of een deurwaarder. Zo mag er conservatoir beslag gelegd worden. Tevens behoren een incasso kort-geding of het aanvragen van het faillissement van je schuldenaar tot de mogelijkheden. Voor vorderingen van meer dan € 25.000,- ben je zelfs verplicht een incasso-advocaat te schakelen. Hiermee voert Onyx Advocaten de druk op je schuldenaar maximaal op. Dit leidt tot de beste resultaten!

Geen kwaliteitseisen bij een incassobureau

Bij reguliere incassobureaus gelden er (nog) geen kwaliteitseisen. Dit betekent dat letterlijk iedereen een incassobureau kan opstarten. Uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) wordt duidelijk, dat incassobureaus met name minder kwaliteit in huis hebben. Minister Dekker kondigde recent al nieuwe regels aan op dit gebied. Maar waarom loop je dit risico, als er een goed alternatief is?

Heb jij een incassobureau nodig?

Op verzoek delen wij onze unieke werkwijze met jou. Je ontvangt eveneens de voorwaarden, waaronder we jouw vordering incasseren. Slagen wij er niet in om je vordering te incasseren? Dan betaal je geen kosten (No Cure, No Pay!). Incasseren wij jouw vordering volledig? Dan betaalt je schuldenaar onze kosten. Kortom, een klassieke win-win situatie.

Heb je een incassobureau nodig? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Onyx Advocaten. Je bereikt ons per telefoon: 073 – 303 58 57 of per e-mail: info@onyx-advocaten.nl

Met vriendelijke groet,

mr. M.L.A. (Martijn) van Hurne

Door Martijn van Hurne | 14 februari 2020 | Nieuws

laatste nieuws

Incassobureau nodig? Ga voor een incasso-advocaat! 3
De rol van technologie bij het innen van schulden

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2023   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap