Incasso vordering

door een advocaat

Exclusieve bevoegdheden

t.o.v. een deurwaarder of bureau

No Cure No Pay

Eerstelijns juridisch advies

Snelle doorlooptijden

Bureau gespecialiseerd in incasso in Weert

Zoek je een bureau gespecialiseerd in incasso in Weert en omgeving? Dan kun je, net zoals veel anderen, de hulp inschakelen van een standaard incassobureau, maar dit is waarschijnlijk niet de verstandigste optie. De kans is namelijk groot dat je het beste wordt geholpen door incasso advocaten. Incasso advocaten zijn advocaten die over meer exclusieve bevoegdheden beschikken dan deurwaarders en medewerkers van standaard incassobureaus. Alleen advocaten hebben de bevoegdheid om een faillissement aan te vragen en conservatoir beslag te leggen op de bankrekeningen, inventaris en inkomsten van de debiteur.

Door gebruik te maken van extra drukmiddelen van een incassobureau zal je debiteur sneller tot betaling overgaan, wat gunstige gevolgen heeft voor de liquiditeit van je bedrijf. Neem contact op voor het bespreken van de incassoprocedure.

Gespecialiseerd incassobureau in Weert

Het voordeel van een incassobureau in Weert waar incasso advocaten werken is dat de advocaten meer bevoegdheden hebben dan medewerkers van de meeste incassobureaus. Zo mogen ze meer dan alleen herinneringen sturen via e-mail of post, in de hoop dat de debiteur de betaling op deze manier alsnog voldoet. Een incasso advocaat is ook bevoegd om onder andere conservatoir beslag te leggen op bankrekeningen, inkomsten van de debiteur en de inventaris. Bovendien is een incasso advocaat bevoegd om vorderingen boven de € 25.000,- te behandelen en faillissementen aan te vragen. We helpen je graag met het innen van de openstaande vordering.

Waarom in zee gaan met een incasso advocaat?

In zee gaan met een incasso advocaat in Weert brengt meerdere voordelen met zich mee, waaronder:

 • Vast contactpersoon
 • Meer bevoegdheden dan een standaard incassobureau
 • Bevoegd om uiteenlopende drukmiddelen te gebruiken gedurende het incassotraject (waaronder vordering en beslaglegging)
 • Mag faillissement van een debiteur aanvragen
 • Uitgevoerd door onze eigen advocaten
 • Kunnen ook vorderingen boven de € 25.000,- behandelen
 • Beschikken over veel juridische expertise en jaren aan ervaring

Zo verloopt de incassoprocedure in Weert

Binnen 24 uur nadat je je zaak hebt overhandigd, nemen we deze in behandeling en stellen indien nodig een eigen strategie op. Zodra we je goedkeuring hebben, gaan we direct aan de slag. Vervolgens proberen we op verschillende manieren (post, e-mail, telefonisch en WhatsApp) contact te krijgen met je debiteur, waardoor we snel kunnen achterhalen of de debiteur bereid is om de incasso, inclusief incassokosten, vrijwillig te betalen. Indien nodig, voorzien we je tussendoor proactief van advies. Mocht de debiteur met tussenkomst van een incassobureau nog steeds niet bereid zijn om te betalen, dan staan we klaar om je te ondersteunen in de gerechtelijke procedure om alsnog de betaling te incasseren.

De stappen zijn als volgt:

Stap 1: Debiteurenbeleid

Debiteurenbeleid draait volledig om het afhandelen van openstaande facturen. Dit nemen we volledig uit handen en vliegen we voortvarend aan: we nemen contact op met de debiteur om er zo voor te zorgen dat zij of hij snel tot betaling overgaat. In veel gevallen is dit voldoende en worden de openstaande facturen toch betaald.

Stap 2: Buitengerechtelijke fase

Zijn we er met grondig debiteurenbeleid niet uitgekomen, dan is het tijd voor de volgende stap, die we ook wel de buitengerechtelijke fase noemen. In deze fase proberen we de schuld te innen zonder naar de rechter te stappen. We sturen herinneringen en aanmaningen en voeren de druk op. Dit doen we uiteraard voorzichtig en op professionele wijze: het doel is nog steeds om een oplossing te vinden die de relatie met de debiteur niet schaadt.

Stap 3: Gerechtelijke procedure & incasso in Weert

Helaas is het in sommige gevallen toch noodzakelijk om over te gaan tot een gerechtelijke procedure. Ook dit nemen wij volledig van je over. Deze stap nemen we alleen als alle andere pogingen om de schuld buiten de rechtbank te vereffenen zijn mislukt. Het proces begint met het indienen van een dagvaarding bij de kantonrechter (Rechtbank Limburg) en kan leiden tot verschillende gerechtelijke uitspraken, zoals beslaglegging op eigendommen of loonbeslag. Als incassobureau in Weert begeleiden we je gedurende het hele proces en zorgen voor de nodige juridische ondersteuning om zo de kans op een succesvolle incasso te verhogen.

Stap 4: Professionele afhandeling

Nadat de betaling is ontvangen, hetzij via de buitengerechtelijke fase of na een gerechtelijke procedure, zorgen we voor een transparante afhandeling, zowel voor jou als de debiteur.

No Cure, No Pay

Onyx Advocaten is een No Cure, No Pay en in incasso gespecialiseerd bureau in de omgeving van Weert en een incassobureau in Den Bosch. Maar wat betekent dit precies? Er is geen garantie dat een debiteur daadwerkelijk zijn betaling voldoet, zelfs wanneer je een incassobureau inschakelt. Het risico bestaat dus dat je extra kosten maakt door een incasso advocaat in te schakelen. Als je met een incassobureau in de omgeving van Weert samenwerkt, hoef je je dus geen zorgen te maken over dit probleem. Wij hanteren namelijk volledig het "No Cure, No Pay" principe. Als de incasso in Weert niet succesvol is, brengen we deze kosten niet bij je in rekening. Lukt het ons wel om de vordering te innen, dan zijn de kosten voor de debiteur. Op deze manier loop je geen risico.

Met andere woorden, door je incasso aan een incassobureau uit te besteden, verhoog je geheel zonder risico de druk op je debiteur. Hierdoor neemt de kans toe dat je alsnog het geld ontvangt waar je simpelweg recht op hebt.

Waarom je incasso laten uitvoeren door Onyx Advocaten?

Expertise

Extra bevoegdheden vergeleken met een incassobureau of deurwaarder

Vast contact persoon

De incasso advocaat is ook je vaste

contactpersoon

No Cure, No Pay

Incasseren zonder extra risico

Juridisch advies

Gratis eerstelijns advies bij juridische vragen

Direct actie

Je vordering wordt direct in behandeling

genomen

Maatwerk procedures

Incassoprocedure wordt afgestemd op jouw

wensen

Wat zeggen klanten over Onyx Advocaten?

Heel erg tevreden zijn wij over de service en expertise van Onyx Advocaten. Door verder te denken hebben we uiteindelijk sneller dan verwacht alles kunnen afhandelen met onze debiteuren. Martijn van Hurne is een echte expert op dit gebied en heel prettig om mee samen te werken. Hij komt met creatieve en pro-actieve oplossingen. Daarnaast is de bereikbaarheid 100%.

mevr. N. Storms-Jansen - Stichting SPARK Campus

Namens Stichting ’t Verzetje (Zwemclub) heb ik Onyx Advocaten gevraagd een vordering te incasseren.

Een paar kwalificaties die mij direct opvielen:

– snelle respons en actie,

– tactvolle benadering en aanpak,

– prettige samenwerking.

Uiteraard zijn er meer, die in het geheel hebben geleid tot een uitstekend resultaat.

dhr. C. Lavina, Stichting 't Verzetje

Onyx Advocaten is een serieuze en oprechte partij. Mij hebben ze zeer goed geholpen. Komen afspraken na en werken accuraat en snel. Mijn eventuele volgende zaak gaat weer naar Onyx Advocaten. Lof!!

dhr. G. van Langeveld

Incassobureau in Weert inschakelen wegens wanbetaling?

Wil je een bureau gespecialiseerd in incasso in Weert inschakelen wegens wanbetaling? Aarzel niet om contact op te nemen. Onze advocaten staan klaar om je te adviseren over de beste aanpak, of als je dat liever hebt, nemen we de incasso volledig uit handen. We hebben al talloze zaken succesvol afgehandeld en zijn volledig op de hoogte van de relevante wetgeving op dit gebied. Zo kun je je zorgen achter je laten en je focussen op de rest van je onderneming.

Neem contact op door te bellen, een e-mail te sturen of je vraag en contactgegevens in te vullen in het contactformulier. Vervolgens komen we zo snel mogelijk bij je terug met meer informatie over de diensten van een incassobureau.

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik Onyx Advocaten inschakelen in plaats van een normaal incassobureau?

Bij Onyx Advocaten gaat een incasso advocaat voor je aan de slag om je vordering te incasseren. Daarbij kunnen we je van A tot en met Z bijstaan en bieden we de hoogst mogelijke juridische kwaliteit.

Als advocaten beschikken we namelijk over meer bevoegdheden dan gewone incassobureaus.

 1. Faillissement aanvragen;
 2. Conservatoir beslag leggen;
 3. Een (incasso) kort geding voeren;
 4. Vordering boven de € 25.000,- incasseren.

Hierdoor kunnen we altijd het onderste uit de kan halen. Lees hier meer over een incasso.

Welke tarieven hanteert Onyx Advocaten?

Als je al op je geld zit te wachten, wil je niet ook voor de incassoprocedure nog te maken krijgen met allerlei onverwachte kosten. Daarom zijn we daar heel transparant over. Onze kosten worden in overleg met jou bepaald en afgestemd op jouw situatie.

Onyx Advocaten kan je bijstaan op basis van:

 1. No Cure, No Pay (mogelijk bij een incassoprocedure);
 2. Je rechtsbijstandverzekering;
 3. Uurtarief of vaste prijsafspraak;
 4. Een toevoeging (pro-deo).

Meer informatie nodig over onze tarieven? Lees dan hier verder.

Hoe gaat Onyx Advocaten te werk?

Na ontvangst nemen onze incasso advocaten jouw zaak binnen 1 werkdag in behandeling. Als daarbij een speciale strategie moet worden gevolgd, overleggen we die eerst met je. Na je akkoord beginnen we meteen.

Onyx Advocaten pakt vanaf dat moment stevig door. Wij nemen contact op per post, e-mail, telefonisch en WhatsApp, waardoor we snel weten of je debiteur vrijwillig gaat betalen. Indien nodig voorzien we je tussendoor proactief van advies.
Weigert je debiteur nog steeds te betalen? Dan staan we jou graag bij in de gerechtelijke procedure om alsnog de betaling te incasseren!

Lees hier meer over de verschillende fases van de incassoprocedure.

Wat betekent ‘No Cure, No Pay’ precies?

Onyx Advocaten werkt in incassozaken op basis van het ‘No Cure, No Pay’ principe, of zoals wij het noemen: ‘No Win, No Fee’.

Dit zorgt altijd voor een win-win situatie bij jou. Want, als het ons toch niet lukt jouw vordering te incasseren, betekent dit dat je geen kosten hebt aan het buitengerechtelijke incassotraject. Deze kosten worden namelijk in rekening gebracht bij je debiteur. Op het moment dat de volledige vordering wordt betaald, heeft jouw debiteur ook onze kosten betaald.
Wil je meer weten over onze tarieven? Kijk dan hier.

Wat is de gemiddelde doorlooptijd?

De gemiddelde doorlooptijd van een incassoprocedure bedraagt momenteel circa 14 dagen. Wij kunnen deze doorlooptijd zo kort houden dankzij onze unieke werkwijze.

Als jouw debiteur verhaal biedt, dan is Onyx Advocaten er van overtuigd dat het ook lukt om je vordering te incasseren. Hoe lang dit ook duurt. Uiteindelijk hangt deze doorlooptijd af van de bereidheid en de mogelijkheid van je debiteur om te betalen. Soms betaalt een debiteur zelfs binnen een uur! In andere gevallen duurt het – helaas – wat langer.

Wat is de kans dat de incassoprocedure slaagt?

Het afgelopen jaar hebben we een succesratio van maar liefst 90% gehaald. Door de druk op debiteuren hoog te houden, kunnen we ook lastige dossiers tot een succes brengen.

Uiteindelijk zijn wij afhankelijk van de mogelijkheid van je debiteur om te kunnen betalen. Ook wij kunnen helaas niet van een kale kip plukken.

Incassobureau Weert 1

laatste nieuws

Incassobureau Weert 2
De rol van technologie bij het innen van schulden

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2023   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap