Je huurder bezit drugs: speel geen eigen rechter

Erg vervelend! Je komt tot de ontdekking dat je huurder drugs heeft. Deze drugs heeft hij in de gehuurde bedrijfsruimte. Vanzelfsprekend wil je hier niets mee te maken hebben. Wat kun je nu het beste doen? Wat is wijsheid? Vervang niet op eigen initiatief de sloten. Speel ook niet op een andere manier voor eigen rechter. Doet u dit wel? Dan loopt u het risico dat u de huurder weer toe moet laten tot het gehuurde. Ook moet u dan de schade van de huurder vergoeden. [1]
Je huurder bezit drugs: speel geen eigen rechter 1

Bier, speed en hennep

Er komt een melding binnen bij de politie. Er zou sprake zijn van een verdachte situatie in de verhuurde bedrijfsruimte. De politie treft meerdere personen aan, waaronder de huurder. Ook worden veel lege bierblikjes, speed en hennep gevonden. Eén van de aanwezige personen moet mee naar het politiebureau.

Vervolgens grijpt de verhuurder zelf in. Hij weigert de huurder nog langer toegang te verlenen tot de bedrijfsruimte. Ook vervangt hij de sloten. De verhuurder is van mening dat er sprake is van een ‘slechte huurder’. De huurder heeft een andere mening en eist schadevergoeding en toegang tot het gehuurde.

Geen slecht huurderschap

De kantonrechter is overtuigd dat er alcohol en drugs in het gehuurde aanwezig was. Het betroffen hier wel slechts ‘gebruikershoeveelheden’. Er was geen handelsvoorraad aanwezig. De politie heeft ook geen verdere vervolging ingesteld. De kantonrechter vindt daarom dat er geen sprake is van ‘slecht huurderschap’.

Hiervoor zijn aanvullende omstandigheden noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan overlast. Daarnaast stond in de huurovereenkomst ook geen verbod op drugs opgenomen. De verhuurder moet de schade van de huurder vergoeden. Ook krijgt de huurder weer toegang tot het gehuurde.

Huurder bezit drugs

Het enkele feit dat je huurder drugs bezit, is dus geen reden om de huurovereenkomst te beëindigen. Hiervoor zijn extra voorwaarden nodig. Wil jij de huurovereenkomst beëindigen? Een huurrecht-specialist van Onyx Advocaten kan jou in dit traject begeleiden. Ook kan Onyx Advocaten je huurovereenkomst op voorhand aanscherpen.

Neem geheel vrijblijvend contact op en vraag naar de voorwaarden. Onyx Advocaten is ook te bereiken per e-mail: info@onyx-advocaten.nl of telefonisch op 073 – 303 58 57.

mr. M.L.A. (Martijn) van Hurne

Door Martijn van Hurne | 12 november 2019 | Nieuws

laatste nieuws

Je huurder bezit drugs: speel geen eigen rechter 3
De rol van technologie bij het innen van schulden

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2023   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap