Ontruiming in kort geding

Wil jij je huurder zo snel mogelijk er uit hebben? Dat kan met een eis tot ontruiming in kort geding! In principe is een huurachterstand van drie maanden (of meer) voldoende. De uitspraak van de rechtbank Maastricht op 19 augustus 2019 bevestigt dit. [1] Daarnaast veroordeelt de rechtbank de huurder om de huurachterstand en de contractuele boete te betalen. Aan de kant van de verhuurder is hiervoor voldoende spoedeisend belang!
Ontruiming in kort geding 1

Wanprestatie

De wanprestatie van de huurder in deze kwestie is enorm. Ten eerste is er sprake van een huurachterstand van circa € 23.000,- (16 maanden). Ten tweede weigert de huurder de kantoorruimte vrijwillig te verlaten, terwijl er al een nieuwe huurder paraat staat. Hierdoor lijdt de verhuurder extra schade. Ten derde betaalt de huurder de contractuele boete niet.

Aangezien de huurder nauwelijks verweer voert, is de rechtbank duidelijk. De verhuurder heeft spoedeisend belang bij de ontruiming. Hiermee kan de verhuurder zijn schade beperken. De huurder moet er zo snel mogelijk uit! Daarnaast moet de huurder ook de huurachterstand en de boete betalen. De boete is niet onredelijk, omdat de huurder een makelaar is. Een makelaar weet wat de gevolgen van een contractuele boete zijn. De rechter matigt de boete daarom ook niet.

Ontruiming in kort geding

Betaalt jouw huurder ook geen huur? En wil jij van je huurder af? Er is een goede kans dat er ontruiming in kort geding geëist kan worden. Daarbij kan direct de huurachterstand worden opgeëist. Dit is vergelijkbaar met een incasso-kort geding. In bepaalde gevallen kan ook een boete worden geëist. Als je de stukken aan Onyx Advocaten toestuurt, dan controleren wij of jouw situatie aan de eisen voldoet.

Eisen voor ontruiming in kort geding:

  1. Drie maanden (of meer) huurachterstand;
  2. Geen betwisting;
  3. Spoedeisend belang;
  4. Geen restitutierisico.

Voortraject: huurincasso

Het eisen van de huurachterstand is een huurincasso. Als voortraject, kan Onyx Advocaten deze incasso in behandeling nemen op basis van ‘No Win, No Fee’. Dit betekent dat hiervoor geen kosten bij jou in rekening worden gebracht. Draag hier jouw incasso direct over! Wij controleren of jouw eis klopt en gaan dan binnen 24 uur aan de slag!

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met me op. Je kunt me ook bereiken op telefoonnummer 073 – 303 58 57.

mr. M.L.A. (Martijn) van Hurne

1 – Rechtbank Limburg, locatie Maastricht 19 augustus 2019, ECLI:NL:RBLIM:2019:7636

Door Martijn van Hurne | 13 september 2019 | Nieuws

laatste nieuws

Ontruiming in kort geding 3
Is de duur van een opgelegd stadionverbod redelijk?

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2023   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap