Overlast huurder? Neem de juiste maatregelen!

Zorgt jouw huurder voor overlast? Laat Onyx Advocaten je dan goed adviseren. Zo ben je er zeker van dat je de juiste maatregelen neemt. Structurele overlast van een huurder is namelijk een reden om de woning te mogen ontruimen. Het Hof in Amsterdam heeft dit bevestigd. [1] Onyx Advocaten helpt je bij een goede dossiervorming, het aanspreken van de huurder en het opstarten van een effectieve procedure als de huurder de instructies niet opvolgt.
Overlast huurder? Neem de juiste maatregelen! 1

De feiten: overlast huurder

In dit extreme geval is er al vanaf 2012 structureel sprake van overlast. Het gaat hierbij onder meer om:

– geluidsoverlast;
– nachtelijke bezoeken van drugsverslaafden;
– stankoverlast;
– brand in de woning met schade;
– ruzies met fysiek geweld.

De verhuurder vraagt diverse instanties om hulp. Ook de gemeente, de politie, de reclassering en de buurtbemiddeling krijgen geen grip op de situatie. De verhuurder voert in de tussentijd goed overleg met zijn advocaat. Samen zorgen zij voor een correcte documentatie van alle incidenten. Op die manier bouwt de verhuurder een enorm dossier op.

Procedure

Begin 2019 is de maat vol. De verhuurder vordert in kort geding de ontruiming van de woning. Hierbij overlegt de advocaat het goed verzorgde dossier. In dit dossier bevinden zich onder meer een logboek van de incidenten en een rapportage van de politie. Dit is zo overtuigend dat de kantonrechter de eis direct toewijst. Ook het Hof bevestigt deze uitspraak daarna.

Neem de juiste maatregelen

In het besproken geval heeft de verhuurder goed overleg gehad met zijn advocaat. Onyx Advocaten vervult deze rol graag voor jou. Samen zorgen wij er voor, dat er een goed dossier wordt opgebouwd. Ook sommeren wij de huurder om te stoppen met de overlast. Mogelijk geeft dit direct resultaat!

Geeft de huurder geen gehoor aan de sommaties? Dan starten wij een normale procedure of een kort geding op. Neem contact op met een huurrecht-specialist van Onyx Advocaten. Samen krijgen wij weer grip op je huurder!

mr. M.L.A. (Martijn) van Hurne

1. Gerechtshof Amsterdam 17 september 2019, ECLI:NL:GHAMS:2019:3422.

Door Martijn van Hurne | 4 oktober 2019 | Nieuws

Overlast huurder? Neem de juiste maatregelen! 2

laatste nieuws

Overlast huurder? Neem de juiste maatregelen! 3
De rol van technologie bij het innen van schulden

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2023   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap