Servicekosten Airbnb ten onrechte betaald? Eis ze terug!

Ook Airbnb is aan de beurt. Airbnb mag geen servicekosten in rekening brengen bij de verhuurder én de huurder. Eerder werd dit verbod al uitgesproken voor makelaars. Op 9 maart 2020 heeft de rechtbank Amsterdam dit bevestigd voor Airbnb. Heb jij ten onrechte servicekosten aan Airbnb betaald? Dan moet je zelf actie ondernemen om dit […]
Servicekosten Airbnb ten onrechte betaald? Eis ze terug! 1

Ook Airbnb is aan de beurt. Airbnb mag geen servicekosten in rekening brengen bij de verhuurder én de huurder. Eerder werd dit verbod al uitgesproken voor makelaars. Op 9 maart 2020 heeft de rechtbank Amsterdam dit bevestigd voor Airbnb. Heb jij ten onrechte servicekosten aan Airbnb betaald? Dan moet je zelf actie ondernemen om dit terug te eisen. Neem vrijblijvend contact op met Onyx Advocaten en vraag naar de gratis controle. LET OP: dit geldt alleen indien de bed&breakfast (verhuurder) en de huurder beide in Nederland zitten.

Nieuw hoofdstuk

Het boek over de bemiddelingskosten wordt steeds groter. Het staat al geruime tijd vast dat een makelaar geen bemiddelingskosten in rekening mag brengen bij zowel de verhuurder als de huurder.  In juli 2019 wordt ook een actieve rol voor de Autoriteit Consument en Markt (ACM) hieraan toegevoegd. Destijds schreef ik hierover al een artikel. De rechtbank Amsterdam schrijft nu weer een nieuw hoofdstuk: Airbnb mag geen servicekosten in rekening brengen bij de (ver)huurder. [1]

Servicekosten Airbnb terug?

Met de uitspraak maakt de rechtbank Amsterdam de weg vrij om servicekosten terug te eisen. Heb jij in de afgelopen vijf jaar ten onrechte servicekosten aan Airbnb betaald? Of aan een makelaar? Dan is er een grote kans dat jij dit bedrag kan terugeisen. Onyx Advocaten doet voor jou een gratis controle. Daarna helpen wij jou met het terug eisen van deze kosten.

Terminologie

Let op! Airbnb, maar ook de makelaar, wordt steeds creatiever. Wij zijn inmiddels diverse schuilnamen voor deze servicekosten tegen gekomen:

  • Bemiddelingskosten;
  • Courtage;
  • Administratiekosten;
  • Dossierkosten;
  • Offertekosten.

Ben jij nog andere termen tegen gekomen? Laat het ons dan weten!

Incasso servicekosten Airbnb

Het terug vorderen van de servicekosten Airbnb betreft een incasso. Onyx Advocaten werkt hierbij op basis van het ‘No Win, No Fee’-principe. Er worden geen kosten in rekening gebracht als Airbnb niets terug betaalt. Bij volledige terugbetaling dient Airbnb ook onze kosten te voldoen. Een klassieke win-win situatie dus!

Mocht je nog vragen hebben, neem dan vrijblijvend contact op. Dit kan ook per e-mail via info@onyx-advocaten.nl  en telefonisch via 073-3035857 bereikbaar.

mr. M.L.A. (Martijn) van Hurne

[1] – Ktr. Amsterdam 09-03-2020, ECLI:NL:RBAMS:2020:1477

Door Martijn van Hurne | 10 maart 2020 | Nieuws

laatste nieuws

Servicekosten Airbnb ten onrechte betaald? Eis ze terug! 3
De rol van technologie bij het innen van schulden

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2023   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap