Betalingsachterstanden: explosieve groei verwacht

Betalingsachterstanden gaan de komende maanden een enorme groei doormaken. Door de huidige inflatie, de stijgende energieprijzen en toenemende rente verwachten veel ondernemers dat er meer betalingsachterstanden gaan ontstaan. Onyx Advocaten adviseert ondernemers om hun liquiditeit en cashflow op deze aankomende betalingsachterstanden voor te bereiden. Lees hierover in deze blog meer.
Betalingsachterstanden: explosieve groei verwacht 1

European Payment Report 2022

Uit een onderzoek onder meer dan 11.000 bedrijven in 29 Europese landen blijkt dat er zogenaamde stagflatie wordt verwacht: verhoogde inflatie en stagnerende economische groei. Bedrijven bereiden zich daarom voor op een explosieve groei van betalingsachterstanden. Het is belangrijk om je onderneming daarop voor te bereiden. Betalingsachterstanden hebben namelijk een negatieve invloed op de liquiditeit en cashflow van je bedrijf!

Debiteurenbeheer

Een essentieel onderdeel voor het verbeteren van de liquiditeit en cashflow van je onderneming is een goed debiteurenbeheer. Debiteuren verantwoord benaderen, correcte betalingstermijnen hanteren,  debiteuren tijdig aan betalingen herinneren en – indien nodig – redelijke betalingsafspraken te maken met debiteuren, zorgen er voor dat jouw liquiditeit en cashflow op peil blijven.

Onyx Advocaten kan je onderneming hierin met raad en daad bijstaan.

Begeleiding Onyx Advocaten

Ten eerste is Onyx Advocaten een specialist op het gebied van incasso. Facturen en vorderingen worden geïncasseerd op basis van het No Cure, No Pay-principe. Betaalt je schuldenaar niets, dan ben je ook geen kosten verschuldigd. Betaalt je schuldenaar wel? Dan worden ook onze kosten voldaan.

Ten tweede kan Onyx Advocaten je onderneming begeleiden bij het debiteurenbeheer. Zo adviseren we jou over redelijke betalingstermijnen en verstrekken we (kosteloos) voorbeeldbrieven, waarmee je jouw debiteuren een betalingsherinnering of aanmaning stuurt. Wij beschikken over voorbeeldbrieven voor andere bedrijven (B2B) of particulieren (B2C). Indien gewenst kunnen wij ook advies geven over de beste strategie om je debiteuren te benaderen.

Mocht het voorgaande toch niet het gewenste resultaat opleveren, dan draagt Onyx Advocaten dus zorg voor jouw incasso op een ethisch verantwoorde manier en met oog op het morele kompas. Wij kunnen dit traject volledig op jouw wensen afstemmen!

Meer dan incasso

Maar Onyx Advocaten kenmerkt zich niet alleen als incasso-specialist. Door onze vaste cliënten worden wij gezien als vertrouwd adviseur op diverse vlakken. Zo verzorgen wij niet alleen aan incasso gerelateerde werkzaamheden, maar verrichten wij als advocaten ook juridische werkzaamheden op talloze andere rechtsgebieden.

Wij hebben specialisten in huis op het gebied van:

Voor het MKB en diverse andere grote bedrijven zijn wij al het aanspreekpunt voor juridische kwesties. Wil jij weten wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Kwaliteit is gewaarborgd

Daarnaast gelden voor Onyx Advocaten diverse wettelijke eisen en verplichtingen, waardoor jij zeker weet dat de dienstverlening van hoge kwaliteit is:

  1. Strenge opleidingseisen voor advocaten (afgeronde universitaire opleiding in Nederlands recht én een afgeronde Beroepsopleiding Advocatuur, waarna jaarlijkse bijscholing gevolgd moet worden);
  2. Er zijn 29 gedragsregels, waarin het handelen van de advocaat naar cliënten, tegenpartijen, andere advocaten en rechtbanken geregeld is;
  3. Verplichtecontrole van jouw dossier, voordat een (incasso)procedure wordt gestart;
  4. Geïncasseerd geld staat altijd veilig op de derdengeldenrekening (net als bij een notaris).

Heb jij hulp nodig bij betalingsachterstanden?

Zorg ervoor dat jouw liquiditeit en cashflow op peil blijft! Op verzoek begeleiden we je bij betalingsachterstanden. Zoals gezegd verstrekken wij (kosteloos) voorbeeldbrieven en delen wij onze unieke werkwijze en voorwaarden, waaronder we jouw vordering(en) kunnen incasseren.

Neem vrijblijvend contact op met Onyx Advocaten. Je bereikt één van onze specialisten per telefoon via telefoonnummer 073–3035857 of per e-mail: info@onyx-advocaten.nl

mr. M.L.A. (Martijn) van Hurne

[1] - Het European Payment Report 2022 is terug te vinden via deze link.

Door Martijn van Hurne | 23 november 2022 | Nieuws

Betalingsachterstanden: explosieve groei verwacht 2

laatste nieuws

Betalingsachterstanden: explosieve groei verwacht 3
Een huurovereenkomst opstellen: wat moet er in staan?

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2023   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap