Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP)

Grip op je schuldsanering

Hoe kun je WSNP aanvragen?

Problematische schulden hebben een grote impact op je. Gelukkig is er een uitweg: de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP). Indien de schulden buiten jouw schuld om zijn ontstaan (te goeder trouw), dan biedt deze wet mogelijk alsnog een oplossing. De WSNP staat ook wel bekend als de schuldsanering. Het doel hiervan is het schuldenvrij worden. Voordat je WSNP kunt aanvragen, dien je het minnelijke schuldhulpverleningstraject te hebben doorlopen. Als dit traject niet tot een oplossing leidt, kan een verzoek tot toelating tot WSNP bij de rechtbank worden ingediend.


Wanneer jij problemen ondervindt tijdens dit traject heb je behoefte aan een WSNP advocaat. Lees op deze pagina wat een WSNP advocaat voor je doet en wat de schuldsanering inhoudt. Neem contact op voor een advies van een ervaren WSNP advocaat.

Meer over

schuldsanering / WSNP

Schuldhulp (minnelijk traject)

Afwijzing toelating WSNP

Tussentijdse beëindiging WSNP

Beëindiging WSNP zonder schone lei

Wat houdt schuldsanering in en hoe lang duurt het?

De schuldsanering houdt kort gezegd in dat je drie jaar lang een schuldsaneringsregeling doorloopt en daarbij zoveel mogelijk spaart voor jouw schuldeisers. Het spaargeld dat je in die periode spaart, wordt gestort op een boedelrekening. Na afloop van de schuldsanering wordt dit spaargeld verdeeld onder je schuldeisers.

Dit spaargeld is vrijwel nooit voldoende om alle schulden te voldoen. Het restant van de openstaande schulden wordt echter omgezet in een natuurlijke verbintenis. Dit betekent dat de schuldeisers hun openstaande vorderingen niet langer meer kunnen afdwingen via een rechter. Je kunt zodoende na drie jaar met een schone lei beginnen. Je bent dan schuldenvrij.

Wat doet een WSNP advocaat?

Wanneer je problematische schulden hebt, is de eerste stap het toelatingsverzoek bij de gemeente. De schuldhulpverlening van de gemeente probeert hier een akkoord te bereiken met uw schuldeisers. Lukt dat niet, dan komt de WSNP om de hoek kijken.

Echter kun je een aantal problemen ervaren die succesvolle voltooiing van het WNSP (schuldsanerings)traject in de weg staan. Bij die problemen kun je de hulp van een ervaren WSNP advocaat goed gebruiken. In de volgende drie situaties kan een WSNP advocaat van Onyx Advocaten jou helpen:

Klik hierboven op één van de stappen van de schuldsanering wanneer je op zoek bent naar specifieke informatie.

Wat kost een WSNP advocaat?

De werkzaamheden tijdens het schuldsaneringstraject worden uitgevoerd op basis van een toevoeging (pro-deo). Dit betekent dat je recht hebt op gesubsidieerde rechtsbijstand. Neem contact met ons op om, dan vertellen we je hoe dat precies zit.

Schuldafbouw zonder schuldsanering

Schuldafbouw zonder schuldsanering is ook mogelijk en houdt in dat iemand zelfstandig werkt aan het aflossen van zijn of haar schulden. Dit kan gebeuren door een strikt budget te volgen, extra inkomen te genereren, en/of een afbetalingsplan overeen te komen met schuldeisers. Het vereist discipline, daadkracht en soms de hulp van een schuldhulpverleningsinstantie. Hoewel deze aanpak meer tijd en moeite kan kosten, biedt het een alternatieve route naar financiële stabiliteit zonder de noodzaak van een wettelijke schuldsaneringstraject, zoals de Wsnp.

Schakel een WSNP advocaat in bij schuldsanering

Wil jij WSNP aanvragen en kun je de hulp van een WSNP advocaat goed gebruiken? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier op de website. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie. Bellen of mailen mag natuurlijk ook. We voorzien je graag van meer informatie over de schuldsanering en geven je deskundig advies.

laatste nieuws

Veelgemaakte fouten door debiteuren
Veelgemaakte fouten door debiteuren die leiden tot het inschakelen van een incassobureau

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2023   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap