Schuldsanering WSNP 1
Schuldsanering WSNP 1

WSNP Advocaat

Grip op je schuldsanering

Problematische schulden hebben een grote impact op je. Gelukkig is er een uitweg: de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP). Indien jouw schulden buiten jouw schuld om zijn ontstaan (te goeder trouw), dan biedt deze wet mogelijk alsnog een oplossing. De WSNP staat ook wel bekend als de schuldsanering. Het doel hiervan is het schuldenvrij worden.


Wanneer jij problemen ondervindt tijdens dit traject heb je behoefte aan een WSNP advocaat. Neem snel contact met ons op voor advies van een WSNP advocaat!

Een WSNP advocaat helpt in de schuldsanering

De schuldsanering houdt kort gezegd in dat je drie jaar lang een schuldsaneringsregeling doorloopt en daarbij zoveel mogelijk spaart voor jouw schuldeisers. Het spaargeld dat je in die periode spaart wordt gestort op een boedelrekening. Na afloop van de schuldsanering wordt dit spaargeld verdeeld onder je schuldeisers.

Dit spaargeld is vrijwel nooit voldoende om alle schulden te voldoen. Het restant van de openstaande schulden wordt echter omgezet in een natuurlijke verbintenis. Dit betekent dat de schuldeisers hun openstaande vorderingen niet langer meer kunnen afdwingen via een rechter. Je kunt zodoende na drie jaar met een schone lei beginnen.

Je bent dan schuldenvrij.

Meer over

schuldsanering / WSNP

Schuldhulp (minnelijk traject)

Afwijzing toelating WSNP

Tussentijdse beëindiging WSNP

Beëindiging WSNP zonder schone lei

Beschermingsbewind

Wat doet een WSNP advocaat?

Wanneer je problematische schulden hebt is de eerste stap het toelatingsverzoek bij de gemeente. De schuldhulpverlening van de gemeente probeert hier een akkoord te bereiken met uw schuldeisers. Lukt dat niet, dan komt de WSNP om de hoek kijken.

Echter kun je een aantal problemen ervaren die succesvolle voltooiing van het WNSP (schuldsanerings)traject in de weg staan. Bij die problemen kun je de hulp van een ervaren WSNP advocaat goed gebrsiken. In de volgende drie situaties kan een WSNP advocaat jou helpen:

Klik hierboven op één van de stappen van de schuldsanering wanneer je op zoek bent naar specifieke informatie.

Wat kost een WSNP advocaat?

De werkzaamheden van van Onyx Advocaten tijdens het schuldsaneringstraject worden uitgevoerd op basis van een toevoeging (pro-deo). Dat betekent dat je recht hebt op gesubsidieerde rechtsbijstand. Neem snel contact met ons op om en wij vertellen je hoe dat precies zit!

Heb je een vraag aan een WSNP advocaat over de schuldsanering?

Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Onyx Advocaten via onderstaande contactmogelijkheden. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie!

laatste nieuws

Wat valt onder het arbeidsrecht?
Wat valt onder het arbeidsrecht?

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2022   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap