Gespecialiseerde advocaat

Heldere prijsafspraken

Vrijblijvend eerste advies

Direct actie

Wat te doen bij een tussentijdse beëindiging van je WSNP?

Wat kun je doen bij een tussentijdse beëindiging van je WSNP? Het beste is dan om zo snel mogelijk in actie te komen. Het is namelijk belangrijk dat de problemen in een vroeg stadium worden hersteld, dan is de kans op een voortzetting van de WSNP het grootst. WSNP advocaten zijn gespecialiseerd in conflicten bij schuldsanering en beschikken over de juiste juridische kennis om je te helpen. Met een plan van aanpak dat volledig op jouw situatie is afgestemd probeer je de rechter te overtuigen om de schuldsanering niet tussentijds te beëindigen, dan wel om je weer terug te laten keren in het WSNP-traject.

Lees op deze pagina wanneer je tussentijds uit de WSNP gezet kan worden, wat de gevolgen zijn van een tussentijdse beëindiging en hoe een WSNP advocaat je kan helpen. Neem contact op voor meer informatie.

De gevolgen na een tussentijdse beëindiging van je WSNP

Als je schuldsanering aangevraagd hebt en midden in het WSNP-traject zit, probeer je natuurlijk zoveel als mogelijk jezelf te houden aan de verplichtingen van de WSNP. Je draagt een deel van je inkomen af aan de boedel en probeert geen nieuwe schulden te maken. Toch kan het op een gegeven moment gebeuren dat de bewindvoerder aanstuurt op een tussentijdse beëindiging van de schuldsanering. Dit doet de bewindvoerder als die van oordeel is dat jij je niet houdt aan alle verplichtingen van de WSNP. Je loopt dan het risico dat je uit de WSNP wordt gezet.


Als het WSNP-traject tussentijds wordt beëindigd, dan heeft dit grote gevolgen voor jouw situatie. Want door de voortijdige stopzetting kun je niet met een schone lei beginnen. Dit betekent dus dat al je schulden blijven bestaan en je zelfs failliet verklaard kan worden. Sterker nog: na de tussentijdse beëindiging van de WSNP ben je voor 10 jaar lang uitgesloten van de schuldsanering.

De laatste maand van de WSNP is een belangrijke periode in de schuldsanering. In deze fase worden de laatste betalingen gedaan en word je voorbereid op het leven na de WSNP.

Wanneer kun je tussentijds uit de WSNP gezet worden?

Een bewindvoerder zal niet zomaar aansturen op het stopzetten van de WSNP. De bewindvoerder doet dit doorgaans om één van de volgende redenen:

 • Je komt de informatieverplichting niet na.
 • Je houdt je niet aan de sollicitatieverplichtingen.
 • Je werkt onvoldoende mee aan jouw WSNP-traject.
 • Er komt nieuwe informatie naar boven, waardoor de toelating tot de schuldsanering normaal gesproken wordt afgewezen.
 • Er zijn nieuwe schulden ontstaan.
 • Je hebt een boedelachterstand.
 • Je benadeelt de schuldeisers.

Heeft je bewindvoerder de rechter verzocht om jouw WSNP-traject tussentijds te beëindigen? Of heb je een oproep van de rechtbank ontvangen? Schakel dan snel een WSNP advocaat in van Onyx Advocaten, zodat we jou kunnen bijstaan tijdens de zitting. Want met een advocaat sta je sterker en is de kans het grootst dat een definitieve stopzetting kan worden voorkomen.

Dreigt er een tussentijdse beëindiging van je WSNP of is je schuldsaneringsregeling al tussentijds stopgezet? Neem dan direct contact met ons op. We helpen je graag om dit te voorkomen of aan te vechten. Dit kan op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (toevoeging).

Wat zeggen onze klanten?

Heel erg tevreden zijn wij over de service en expertise van Onyx Advocaten. Door verder te denken hebben we uiteindelijk sneller dan verwacht alles kunnen afhandelen met onze debiteuren. Martijn van Hurne is een echte expert op dit gebied en heel prettig om mee samen te werken. Hij komt met creatieve en pro-actieve oplossingen. Daarnaast is de bereikbaarheid 100%.

mevr. N. Storms-Jansen - Stichting SPARK Campus

Namens Stichting ’t Verzetje (Zwemclub) heb ik Onyx Advocaten gevraagd een vordering te incasseren.

Een paar kwalificaties die mij direct opvielen:

– snelle respons en actie,

– tactvolle benadering en aanpak,

– prettige samenwerking.

Uiteraard zijn er meer, die in het geheel hebben geleid tot een uitstekend resultaat.

dhr. C. Lavina, Stichting 't Verzetje

Onyx Advocaten is een serieuze en oprechte partij. Mij hebben ze zeer goed geholpen. Komen afspraken na en werken accuraat en snel. Mijn eventuele volgende zaak gaat weer naar Onyx Advocaten. Lof!!

dhr. G. van Langeveld

Het vonnis aanvechten met een WSNP advocaat

Ben jij volgens jouw bewindvoerder je WSNP verplichtingen niet nagekomen, en heeft de rechter het verzoek tot een tussentijdse beëindiging van de schuldsanering toegewezen? Ook dan is het van belang dat je zo snel mogelijk een WSNP advocaat in de arm neemt om dit vonnis aan te vechten. Want je hebt maar 8 dagen de tijd om hoger beroep aan te tekenen tegen de voortijdige stopzetting. We staan jou ook in het hoger beroep bij. Wij loodsen je door alle juridische procedures en zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat je het WSNP-traject weer kunt voortzetten.

Wat als er een faillissement wordt uitgesproken?

Wanneer je uit de WSNP bent gezet, bestaat de kans dat er een faillissement wordt uitgesproken. Dat heeft de volgende gevolgen:

 • Het faillissement wordt uitgeroepen;
 • Er wordt een curator benoemd door de rechtbank;
 • De curator gaat zich over het faillissement betrekken, waarbij schuldeisers en goederen geïnventariseerd worden;
 • Goederen worden verkocht en het geld wordt op een aparte rekening gezet;
 • De curator betaalt zijn salaris van dit geld, en daarna de boedelschulden;
 • Het geld dat overblijft, gaat naar schuldeisers;
 • Wanneer er verder niets meer te halen valt, wordt het faillissement opgeheven;
 • Dat zorgt er echter niet voor dat je schuldenvrij wordt. De restant van de schulden blijven staan en blijven opeisbaar.

Het is dus belangrijk hulp in te schakelen wanneer je uit de WSNP bent gezet, of dreigt gezet te worden. Hierdoor kunnen deze nadelige gevolgen mogelijk voorkomen worden.

Hoe voorkom je dat je uit de WSNP wordt gezet?

Je kunt zelf veel doen om te voorkomen dat de schuldsaneringsregeling tussentijds wordt beëindigd. Het enige wat je dient te doen, is je houden aan de volgende wettelijke verplichtingen van de WSNP:

 • Informatieplicht: je dient de gevraagde informatie zo volledig mogelijk te verstrekken aan je bewindvoerder.
 • Verplichte boedelafdracht: je moet jezelf maximaal inspannen om zoveel mogelijk inkomen te genereren voor de schuldeisers.
 • Er mogen geen nieuwe schulden ontstaan.
 • Arbeidsverplichting voor 36 uur per week, werk als het kan fulltime.
 • Er geldt een sollicitatieplicht als je geen fulltime baan hebt of werkloos bent.

Wat zijn de kosten voor het aanvechten van een tussentijdse beëindiging WSNP?

Werkzaamheden tijdens het WSNP-traject worden uitgevoerd op basis van een toevoeging (pro-deo). Dit betekent dat je in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Je betaalt alleen de laagste eigen bijdrage en verder niets. In de meeste gevallen wordt voor de eigen bijdrage door de gemeente bijzondere bijstand verleend. Dit houdt in dat je uiteindelijk helemaal geen kosten hebt.

Uit de WSNP gezet? Roep direct onze hulp in!

Dreig je uit de WSNP gezet te worden, of is dat al gebeurd? Neem dan direct contact met ons op. Als advocatenkantoor dat gespecialiseerd is in de schuldsanering en de WSNP kunnen we je daarbij helpen. Met een ervaren WSNP advocaat aan je zijde sta je sterker en kunnen we nadelige effecten voor jou voorkomen. Neem dus gerust vrijblijvend contact op door te bellen naar 073 – 303 58 57, een e-mail te sturen, of het contactformulier op onze website in te vullen.

Veelgestelde vragen

Wat is WSNP?

WSNP is de afkorting van de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen. Deze wet richt zich op mensen die kampen met problematische schulden. Dit zijn schulden die zo hoog zijn, dat je deze schulden zonder hulp niet binnen 3 tot 5 jaar volledig kan aflossen. WSNP is de ultieme oplossing als je het niet eens kunt worden met de schuldeisers over de minnelijke schuldhulpverlening.

Wat gebeurt er als je uit de schuldsanering wordt gezet?

Als je uit de schuldsanering wordt gezet, is het gehele WSNP-traject voor niks geweest. Bij een tussentijdse beëindiging van de WSNP kun je niet met een schone lei beginnen. Dit houdt in dat je schulden weer opeisbaar zijn, je schuldeisers kunnen aanspraak maken op de volledige openstaande schulden. Je kan hierdoor zelfs failliet worden verklaard. Ook ben je voor 10 jaar lang uitgesloten voor deelname aan de schuldsanering.

Hoelang duurt een WSNP-traject?

De wettelijke termijn van een WSNP-traject is doorgaans 3 jaar, het kan maximaal 5 jaren duren. Als je aan alle verplichtingen van de wettelijke schuldsanering hebt voldaan, begin je na die 3 jaar met een schone lei. Dit betekent in feite dat je schuldenvrij bent verklaard. Mochten er nog schulden openstaan, worden die kwijtgescholden.

Hoe kan Onyx Advocaten helpen bij een tussentijdse beëindiging van de WSNP?

Wij zijn een advocatenkantoor dat gespecialiseerd is in conflicten gedurende de looptijd van de schuldsanering. Als de schuldsaneringsregeling tussentijds is stopgezet of dreigt te worden stopgezet, mag je direct contact met ons opnemen. Onze ervaren WSNP advocaat stelt vervolgens een plan van aanpak voor je op, dat volledig is afgestemd op jouw situatie. Daarmee weten we de rechter hopelijk ervan te overtuigen om je weer terug te laten keren in het WSNP-traject.

Wat doet een WSNP advocaat?

Een WSNP advocaat staat je bij als je problemen ondervindt tijdens het WSNP-traject. In de volgende situaties kan een WSNP advocaat helpen:

 • Een afwijzing tot de schuldsanering door de rechtbank.
 • Een tussentijdse beëindiging van de WSNP.
 • Een beëindiging zonder schone lei.

Maak jij een van deze situaties mee en heb je daarom behoefte aan een WSNP advocaat? Je kunt de hulp inroepen van Onyx Advocaten, onze WSNP advocaten hebben de juridische kennis in huis om je van advies te voorzien. Neem contact met ons op, dat kan via of 073 – 303 58 57 of info@onyx-advocaten.nl.

Wat gebeurt er bij een beëindiging van de WSNP zonder schone lei?

Het negatieve gevolg van een beëindiging van de WSNP zonder schone lei is dat de schulden blijven bestaan, hierdoor kan de WSNP direct worden omgezet in een faillissement. Daarnaast wordt je voor een periode van 10 jaar uitgesloten van de schuldsanering. Als op de eindzitting de rechter oordeelt dat je geen schone lei krijgt, kun je binnen 8 dagen in hoger beroep gaan. Het is aan te raden om bij een weigering van de schone lei direct hoger beroep aan te vragen. Vaak kun je eventuele tekortkomingen nog wel herstellen en alsnog een schone lei verdienen, desnoods door verlenging van de WSNP.

Onyx Advocaten kan de weigering van een schone lei toetsen en het hoger beroep voor je uitvoeren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

laatste nieuws

Tussentijdse beëindiging van de WSNP 2
Is de duur van een opgelegd stadionverbod redelijk?

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2023   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap