Tussentijdse beëindiging van de WSNP 1
Tussentijdse beëindiging van de WSNP 1

Gespecialiseerde advocaat

Heldere prijsafspraken

Vrijblijvend eerste advies

Direct actie

Tussentijdse beëindiging van de WSNP

Wat kun je doen bij een tussentijdse beëindiging van je WSNP? Je kunt Onyx Advocaten inschakelen, het liefst zo snel mogelijk. Het is namelijk belangrijk dat de problemen in een vroeg stadium worden hersteld, dan is de kans op een voortzetting van de WSNP het grootst. Onze WSNP advocaten zijn gespecialiseerd in conflicten bij schuldsanering en beschikken over de juiste juridische kennis om je te helpen. Wij stellen een plan van aanpak op dat volledig is afgestemd op jouw specifieke situatie. Daarmee gaan we de rechter overtuigen om de WSNP niet tussentijds te beëindigen, dan wel om je weer terug te laten keren in het WSNP-traject.

De gevolgen na een tussentijdse beëindiging van je WSNP

Als je schuldsanering aangevraagd hebt en middenin het WSNP-traject zit, probeer je natuurlijk zoveel als mogelijk jezelf te houden aan de verplichtingen van de WSNP. Je draagt een deel van je inkomen af aan de boedel en probeert geen nieuwe schulden te maken. Toch kan het op een gegeven moment gebeuren dat de bewindvoerder aanstuurt op een tussentijdse beëindiging van de schuldsanering. Dit doet de bewindvoerder als die van oordeel is dat jij je niet houdt aan alle verplichtingen van de WSNP. Je loopt dan het risico dat je uit de WSNP wordt gezet.


Als het WSNP-traject tussentijds wordt beëindigd, dan heeft dit grote gevolgen voor jouw situatie. Want door de voortijdige stopzetting kun je niet met een schone lei beginnen. Dit betekent dus dat al je schulden blijven bestaan en je zelfs failliet verklaard kan worden. Sterker nog: na de tussentijdse beëindiging van de WSNP ben je voor 10 jaar lang uitgesloten van de schuldsanering.

Wanneer kun je tussentijds uit de WSNP gezet worden?

Een bewindvoerder zal niet zomaar aansturen op een tussentijdse beëindiging van de WSNP. De bewindvoerder doet dit doorgaans om één van de volgende redenen:

 • Je komt de informatieverplichting niet na.
 • Je houdt je niet aan de sollicitatieverplichtingen.
 • Je werkt onvoldoende mee aan jouw WSNP-traject.
 • Er komt nieuwe informatie naar boven, waardoor de toelating tot de schuldsanering normaal gesproken wordt afgewezen.
 • Er zijn nieuwe schulden ontstaan.
 • Je hebt een boedelachterstand.
 • Je benadeelt de schuldeisers.

Heeft je bewindvoerder de rechter verzocht om jouw WSNP-traject tussentijds te beëindigen? Of heb je een oproep van de rechtbank ontvangen? Schakel dan snel onze WSNP advocaat in, zodat hij jou kan bijstaan tijdens de zitting. Want met een advocaat sta je sterker en is de kans het grootst dat een definitieve stopzetting kan worden voorkomen.

Dreigt er een tussentijdse beëindiging van je WSNP of is je schuldsaneringsregeling al tussentijds stopgezet? Neem dan direct contact op met Onyx Advocaten. Wij helpen je graag om dit te voorkomen of aan te vechten. Dit kan op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (toevoeging).

Wat zeggen klanten over Onyx Advocaten?

Heel erg tevreden zijn wij over de service en expertise van Onyx Advocaten. Door verder te denken hebben we uiteindelijk sneller dan verwacht alles kunnen afhandelen met onze debiteuren. Martijn van Hurne is een echte expert op dit gebied en heel prettig om mee samen te werken. Hij komt met creatieve en pro-actieve oplossingen. Daarnaast is de bereikbaarheid 100%.

mevr. N. Storms-Jansen – Stichting SPARK Campus

Namens Stichting ’t Verzetje (Zwemclub) heb ik Onyx Advocaten gevraagd een vordering te incasseren.

Een paar kwalificaties die mij direct opvielen:

– snelle respons en actie,

– tactvolle benadering en aanpak,

– prettige samenwerking.

Uiteraard zijn er meer, die in het geheel hebben geleid tot een uitstekend resultaat.

dhr. C. Lavina, Stichting ‘t Verzetje

Onyx Advocaten is een serieuze en oprechte partij. Mij hebben ze zeer goed geholpen. Komen afspraken na en werken accuraat en snel. Mijn eventuele volgende zaak gaat weer naar Onyx Advocaten. Lof!!

dhr. G. van Langeveld

Het vonnis aanvechten met een WSNP advocaat

Ben jij volgens jouw bewindvoerder je WSNP verplichtingen niet nagekomen, en heeft de rechter het verzoek tot een tussentijdse beëindiging van de WSNP toegewezen? Ook dan is het van belang dat je zo snel mogelijk een WSNP advocaat in de arm neemt om dit vonnis aan te vechten. Want je hebt maar 8 dagen de tijd om hoger beroep aan te tekenen tegen de voortijdige stopzetting. Onyx Advocaten staat jou ook in het hoger beroep bij. Wij loodsen je door alle juridische procedures en zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat je het WSNP-traject weer kunt voortzetten.

Wat als er een faillissement wordt uitgesproken?

Wanneer je uit de WSNP bent gezet, bestaat de kans dat er een faillissement wordt uitgesproken. Dat heeft de volgende gevolgen:

 • Het faillissement wordt uitgeroepen;
 • Er wordt een curator benoemd door de rechtbank;
 • De curator gaat zich over het faillissement betrekken, waarbij schuldeisers en goederen geïnventariseerd worden;
 • Goederen worden verkocht en het geld wordt op een aparte rekening gezet;
 • De curator betaalt zijn salaris van dit geld, en daarna de boedelschulden;
 • Het geld dat overblijft gaat naar schuldeisers;
 • Wanneer er verder niets meer te halen valt, wordt het faillissement opgeheven;
 • Dat zorgt er echter niet voor dat je schuldenvrij wordt. De restant van de schulden blijven staan en blijven opeisbaar.

Het is dus belangrijk hulp in te schakelen wanneer je uit de WSNP bent gezet, of dreigt gezet te worden. Hierdoor kunnen deze nadelige gevolgen mogelijk voorkomen worden.

Hoe voorkom je dat je uit de WSNP wordt gezet?

Je kunt zelf veel doen om te voorkomen dat de schuldsaneringsregeling tussentijds wordt beëindigd. Het enige wat je dient te doen, is je houden aan de volgende wettelijke verplichtingen van de WSNP:

 • Informatieplicht: je dient de gevraagde informatie zo volledig mogelijk te verstrekken aan je bewindvoerder.
 • Verplichte boedelafdracht: je moet jezelf maximaal inspannen om zoveel mogelijk inkomen te genereren voor de schuldeisers.
 • Er mogen geen nieuwe schulden ontstaan.
 • Arbeidsverplichting voor 36 uur per week: werk als het kan fulltime.
 • Er geldt een sollicitatieplicht als je geen fulltime baan hebt of werkloos bent.

Wat zijn de kosten voor het aanvechten van een tussentijdse beëindiging WSNP?

Werkzaamheden tijdens het WSNP-traject worden uitgevoerd op basis van een toevoeging (pro-deo). Dit betekent dat je in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Je betaalt alleen de laagste eigen bijdrage en verder niets. In de meeste gevallen wordt voor de eigen bijdrage door de gemeente bijzondere bijstand verleend. Dit houdt in dat je uiteindelijk helemaal geen kosten hebt.

Uit de WSNP gezet? Roep direct onze hulp in!

Dreig je uit de WSNP gezet te worden, of is dat al gebeurd? Neem dan direct contact met ons op. Als advocatenkantoor dat gespecialiseerd is in de schuldsanering en de WSNP kunnen we je daarbij helpen. Met een ervaren WSNP advocaat aan je zijde sta je sterker en kunnen we nadelige effecten voor jou voorkomen. Neem dus gerust vrijblijvend contact op door te bellen naar 073 – 303 58 57, een e-mail te sturen, of het contactformulier op onze website in te vullen.

Veelgestelde vragen

Wat betekent een rijontzegging?

Een rijontzegging betekent dat je rijbewijs wordt ingenomen door de politie en vanaf dat moment mag je (tijdelijk) niet meer rijden in een motorvoertuig. Dit noemen we ook wel een ‘ontzegging van de rijbevoegdheid’. Je krijgt een rijontzegging als je een verkeersovertreding hebt begaan, bijvoorbeeld rijden onder invloed of te hard rijden.

Er zijn twee ‘soorten’ rijontzeggingen: voorwaardelijke rijontzegging en onvoorwaardelijke rijontzegging. Bij een voorwaardelijke rijontzegging krijg je eerst een proeftijd. Als je in de proeftijd opnieuw de fout ingaat, moet je jouw rijbewijs inleveren. Bij een onvoorwaardelijke rijontzegging wordt je rijbewijs direct ingevorderd.

Hoe lang ben ik mijn rijbewijs kwijt?

Het is lastig te zeggen hoe lang je jouw rijbewijs kwijt zal zijn. Bij invordering van het rijbewijs zal de politie jouw rijbewijs binnen 3 dagen naar de officier van justitie sturen. De officier van justitie beslist binnen 10 dagen of je rijbewijs voor een langere periode wordt ingehouden of dat je jouw rijbewijs terugkrijgt. Met een beetje geluk heb je dus jouw rijbewijs binnen 10 dagen weer terug.

De inhouding van je rijbewijs is een maatregel die geldt totdat je zaak voor de rechter komt. De officier van justitie is wettelijk verplicht de zaak binnen 6 maanden na de invordering voor de rechter brengen. Gebeurt dit niet, dan krijg je jouw rijbewijs terug.

Wat kun je doen als je rijbewijs is ingevorderd?

Als jouw rijbewijs is ingevorderd, heb je altijd de keuze om dit besluit aan te vechten. Het beste wat je kan doen is om binnen die eerste 10 dagen je rijbewijs terug te vragen. Dit kan via een ‘verzoek teruggave rijbewijs’, dit heet officieel een klaagschrift. In deze brief hoor je duidelijk uit te leggen wat je redenen zijn voor dit verzoek. Om je redenen kracht bij te zetten dien je bewijsstukken mee te sturen.

Je kan de hulp inroepen van een advocaat, die kan je bijstaan tijdens de procedure. Meer weten wat je kan doen bij de invordering van je rijbewijs? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Hoe kan Onyx Advocaten mij helpen?

Onyx Advocaten is een advocatenkantoor en staat je graag in het hele traject tot en met de procedure bij. De advocaten van Onyx Advocaten helpen je graag met de voorbereiding op de rechtszaak en het aanvechten van de invordering. Zo kunnen we je helpen met het klaagschrift. Wil je advies inwinnen van een advocaat? Het eerste advies van Onyx Advocaten is altijd gratis. Neem contact met ons op.

Wat moet er in een klaagschrift komen?

Het belangrijkste wat in een klaagschrift terug moet komen is dat je het oneens bent met de beslissing en de reden hiervan. Die beslissing kan de invordering van je rijbewijs zijn, als je het klaagschrift indient na de invordering van je rijbewijs. Maar die beslissing kan ook de inhouding van je rijbewijs zijn, als je het klaagschrift indient na het besluit van de officier van justitie om je rijbewijs in te houden. Vervolgens stel je een aantal redenen op waarom je het niet eens bent met de beslissing, of waarom je niet zonder rijbewijs kunt. Vergeet hierbij niet om bewijsstukken bij te voegen.

Heb je hulp nodig bij het schrijven van een klaagschrift? Dan kun je altijd contact opnemen met Onyx Advocaten. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 073 – 303 58 57. Of stuur je vraag per e-mail naar info@onyx-advocaten.nl.

Wat is de rol van het CBR?

Als de politie je rijbewijs inneemt vanwege overmatig alcoholgebruik of een onveilige verkeerssituatie, doet zij een melding bij het CBR. Zij gaan beoordelen of je een cursus of onderzoek moet doen om weer veilig de weg op te kunnen. Tot die tijd mag je niet achter het stuur zitten. Wordt het een onderzoek, dan mag je vaak niet rijden tot je het onderzoek hebt gedaan en uit de resultaten blijkt dat je rijgeschikt of rijvaardig bent. Als je een cursus moet volgen, mag je direct weer rijden en stuurt het CBR je rijbewijs terug.

laatste nieuws

Wat valt onder het arbeidsrecht?
Wat valt onder het arbeidsrecht?

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2022   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap