Schuldsanering 1
Schuldsanering 1

Schuldsanering

Heb je schuldhulpverlening aangevraagd en lukt het niet om samen met jouw schuldhulpverlener een minnelijke oplossing te vinden voor jouw schulden? Dan is er gelukkig nog de mogelijkheid om een wettelijk traject te doorlopen. Dit wordt ook wel schuldsanering genoemd. Het werkt als volgt: je vraagt de rechtbank om toegelaten te worden tot de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP). Dit kun je zelf doen, je hebt hiervoor dus geen advocaat nodig. Voldoe je aan alle voorwaarden? Dan neemt de rechtbank jouw verzoek tot toelating in behandeling.

Ik word niet toegelaten tot de WSNP: wat nu?

Als je door de rechter wordt toegelaten tot de WSNP, reserveer je maandelijks een klein bedrag van je inkomen om van te leven. Dit doe je samen met je toegewezen WSNP-bewindvoerder. De rest gaat naar jouw schuldeisers. Het WSNP traject duurt doorgaans drie jaar. Na afloop van deze periode begin je met een schone lei, mits je je aan de verplichtingen van de wettelijke schuldsanering houdt. Mochten er nog schulden openstaan, dan hoef je die niet meer te betalen. Je bent op dat moment dus helemaal schuldenvrij.


Maar wat als de rechter jouw toelatingsverzoek afwijst en je niet wordt toegelaten tot de wettelijke schuldsanering? Dan kun je hiertegen in hoger beroep gaan. Hiervoor heb je wel een advocaat nodig.

Conflict bij schuldsanering? Schakel onze WSNP advocaat in!

Soms heb je ook een advocaat nodig als je al in de schuldsanering zit. Zo kan er bijvoorbeeld een conflict ontstaan, waardoor je het risico loopt dat je uit de WSNP wordt gezet. Het gaat dan vaak om een conflict met je bewindvoerder. Het kan zelfs zo ver komen, dat de bewindvoerder besluit om bij de rechter een tussentijdse beëindiging te vorderen. Met als gevolg dat je uiteindelijk dus niet met een schone lei kunt beginnen.


Mocht het zo ver komen dat het WSNP traject tussentijds wordt beëindigd, of dat je aan het einde van het traject geen schone lei krijgt, dan kun je hiertegen in hoger beroep gaan. Ook hierbij geldt dat je een advocaat in de arm moet nemen. En snel ook, want de termijn voor het instellen van hoger beroep is slechts 8 dagen. Heb je een negatief vonnis gekregen? Wacht dan niet te lang en schakel zo snel mogelijk een advocaat in, die gespecialiseerd is in de wettelijke schuldsanering.

Met Onyx Advocaten krijg je weer grip op je schuldsanering

Of nu je toelatingsverzoek wordt afgewezen, het schuldsaneringstraject tussentijds wordt beëindigd of na afloop van het traject geen schone lei wordt toegekend: Onyx Advocaten staat jou in hoger beroep bij en helpt je weer grip te krijgen op jouw schuldsanering. Let op: de termijn van hoger beroep bedraagt slechts 8 dagen, dus neem direct contact met ons op na ontvangst van een negatief vonnis. Onze WSNP advocaat gaat meteen voor je aan de slag en doet dit op basis van pro-deo. Dit betekent dat je slechts de laagste eigen bijdrage betaald.

laatste nieuws

Betalingsachterstanden
Betalingsachterstanden: explosieve groei verwacht

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2022   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap