Schuldsanering (WSNP) aanvragen

Heb je schuldhulpverlening aangevraagd en lukt het niet om samen met jouw schuldhulpverlener een minnelijke oplossing te vinden voor jouw financiële situatie? Dan is er gelukkig nog de mogelijkheid om een wettelijk traject te doorlopen, ook wel schuldsanering genoemd. Het werkt als volgt: je vraagt de rechtbank om toegelaten te worden tot de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP). Dit kun je zelf doen, je hebt hiervoor geen advocaat nodig. Voldoe je aan alle voorwaarden? Dan neemt de rechtbank jouw verzoek tot toelating in behandeling.

Lees op deze pagina hoe het verder gaat als je wordt toegelaten tot de WSNP en wat je kunt doen als er een tussentijdse beëindiging van de WSNP zonder schone lei dreigt. Neem bij vragen of onduidelijkheden gerust contact op.

Hoeveel schuld moet je hebben voor schuldsanering?

Om in aanmerking te komen voor schuldsanering, moet je doorgaans aanzienlijke schulden hebben die niet op een andere manier kunnen worden afgelost. Hoewel er geen specifiek bedrag is vastgesteld als vereiste schuld, wordt er meestal gekeken naar de totale schuldenlast en het vermogen van de persoon om deze af te betalen. Het is raadzaam om contact op te nemen met een WSNP advocaat voor nauwkeurige informatie en begeleiding met betrekking tot schuldsanering.

Ik word (niet) toegelaten tot de WSNP: wat nu?

Als je door de rechter wordt toegelaten tot de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen, reserveer je maandelijks een klein bedrag van je inkomen om van te leven. Dit doe je samen met je toegewezen WSNP-bewindvoerder. De rest gaat naar jouw schuldeisers. Het traject schuldsanering duurt doorgaans drie jaar. Na afloop van deze periode begin je met een schone lei, op voorwaarde dat jij je aan de verplichtingen van de wettelijke schuldsanering houdt. Mochten er nog schulden openstaan, dan hoef je die niet meer te betalen. Je bent op dat moment dus helemaal schuldenvrij.


Maar wat als de rechter jouw toelatingsverzoek afwijst en je niet wordt toegelaten tot de WSNP? Dan kun je hiertegen in hoger beroep gaan. Hiervoor heb je echter wel een WSNP advocaat nodig.

Wanneer wel een WSNP advocaat inschakelen?

Soms heb je ook een advocaat nodig als je al in de schuldsanering zit. Zo kan er bijvoorbeeld een conflict ontstaan, waardoor je het risico loopt dat je uit de WSNP wordt gezet. Het gaat dan vaak om een conflict met je bewindvoerder. Het kan zelfs zo ver komen dat de bewindvoerder besluit om bij de rechter een tussentijdse beëindiging van de WSNP te verzoeken. Met als gevolg dat je uiteindelijk geen schone lei krijgt.


Mocht het zo ver komen dat het traject van schuldsanering tussentijds wordt beëindigd, of dat je aan het einde van het traject geen schone lei krijgt, dan kun je hiertegen in hoger beroep gaan. Ook hierbij geldt dat je een advocaat in de arm moet nemen. En snel ook, want de termijn voor het instellen van hoger beroep is slechts 8 dagen. Heb je een negatief vonnis gekregen? Wacht dan niet te lang en schakel zo snel mogelijk een WSNP advocaat in, die gespecialiseerd is in de wettelijke schuldsanering.

Een conflict bij je schuldsanering? Schakel een advocaat in

Onyx Advocaten staat jou in hoger beroep bij en helpt je weer grip te krijgen op jouw schuldsanering. Of nu je toelatingsverzoek wordt afgewezen, het schuldsaneringstraject tussentijds wordt beëindigd of dat je na afloop van het traject geen schone lei krijgt toegekend. Let op: de termijn van hoger beroep bedraagt slechts 8 dagen. Dus neem direct contact met ons op na ontvangst van een negatief vonnis. Onze ervaren WSNP advocaat gaat meteen voor je aan de slag en doet dit op basis van pro-deo. Dit betekent dat de rechtsbijstand wordt gesubsidieerd via de overheid.

Neem contact op voor meer informatie

Heb je grote schulden, maar word je niet toegelaten tot de wettelijke schuldsanering en wil je nu een WSNP advocaat inschakelen voor het hoger beroep? Dan mag je direct contact met ons opnemen. Dat kan door te bellen of mailen. Of verstuur je bericht via het contactformulier op onze website. We zijn gespecialiseerd in zaken over de schuldsanering (WSNP) en kunnen je op de juiste manier bijstaan.

laatste nieuws

Schuldsanering 2
Is de duur van een opgelegd stadionverbod redelijk?

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2023   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap