Incassobureau inschakelen als ZZP’er

Wil je een incassobureau inschakelen als ZZP’er? Wanneer je als zelfstandig ondernemer een incassobureau overweegt, is het feit dat een klant een of meerdere facturen niet betaalt daar vaak de reden van. De betalingstermijn is verstreken, maar het door jou verdiende geld wordt maar niet betaald. Misschien reageert je klant inmiddels niet meer op je pogingen om contact te leggen. Wanneer je de vordering overdraagt aan een incassobureau, zorgt een ervaren incasso-advocaat ervoor dat de factuur alsnog betaald wordt. Neem contact op voor meer informatie of draag je incasso meteen over.

Wat kun je doen als je als ZZP’er niet betaald wordt?

Wanneer je als ZZP’er een factuur hebt verstuurd en deze niet betaald wordt, kun je meerdere dingen doen. Je kunt eerst de klant bellen om te vragen of de uitgevoerde werkzaamheden naar wens waren, en om te vragen of de factuur correct was. Op deze manier kun je op een nette manier achterhalen waarom de factuur nog niet betaald is. Wanneer dit niet voldoende effect heeft gehad, kun je een betalingsherinnering sturen. Als de klant ook dan niet tot betaling overgaat, verstuur je een aanmaning. Geeft de debiteur ook dan geen gehoor? In dat geval raden we aan om een incassobureau in te schakelen en de vordering uit handen te geven.


Kun je als ZZP’er incasso inschakelen?

Als je factuur niet betaald wordt en je na het versturen van meerdere herinneringen en aanmaningen nog geen betaling hebt ontvangen, dan kun je incassobureau inschakelen. Hoe meer tijd verstrijkt, hoe kleiner de kans dat de klant de factuur alsnog gaat betalen. Wanneer je aan het inschakelen van een incassobureau denkt, denk je misschien al gauw aan grote bedrijven die met behulp van een incassobureau weer grip krijgen op openstaande facturen. Het is ook mogelijk om als ZZP’er de deskundige hulp van een incassobureau in te schakelen.

Hoe werkt een incasso voor ZZP?

Veel ZZP’ers en kleine ondernemers zijn bang dat het overdragen van een incasso aan een incassobureau een grote kostenpost is, maar ook dat het incassoproces lang en ingewikkeld is. Het inschakelen van een incassobureau hoeft geen grote kostenpost te zijn, doordat we werken op basis van No Cure, No Pay. Je debiteur dient ook de kosten van het incassobureau te betalen. Wordt er niets door de debiteur betaald? Dan ontvang je ook geen rekening. Als ZZP’er loop je zodoende geen financieel risico.

Wanneer je als ZZP’er een incassobureau inschakelt, verloopt het incassoproces als volgt:

  • Een goede eigen administratie en debiteurenbeheer is de eerste stap. Je verstuurt facturen en stuurt niet-betalende klanten herinneringen en aanmaningen, of neemt telefonisch contact op. Wordt er ondanks herinneringen nog niet betaald? In dat geval kun je in deze fase al contact opnemen met een incassobureau, zodat de incasso-advocaten met je mee kunnen denken en je kunnen adviseren.
  • Gaat de debiteur ondanks onze adviezen en pogingen vanuit jou niet over tot betalen? In dat geval kunnen we de vordering van je overnemen in de vorm van sommaties. Dit houdt in dat we de debiteur met telefoontjes, e-mails en brieven onder druk zetten, met als doel dat de debiteur alsnog betaalt.
  • Wanneer de (buitengerechtelijke) minnelijke incasso niet het gewenste effect heeft, is een procedure bij de rechter de volgende stap. Dit kan een dagvaardingsprocedure zijn of een faillissementsprocedure. De incasso advocaat kan je op dat moment goed adviseren over welke procedure het beste kan worden gekozen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om geen vervolgstappen te nemen. Kies je voor een dagvaardingsprocedure, dan vraag je de rechter om een uitspraak te doen. Die uitspraak is nodig om je vordering te kunnen innen via een executietraject.

Welke kosten mag een incassobureau in rekening brengen?

We kunnen ons voorstellen dat jij je afvraagt welke kosten een incassobureau in rekening brengt. Uitgangspunt is dat de incassoprocedures worden uitgevoerd op basis van het No Cure, No Pay principe. Hierbij worden de kosten op de debiteur verhaald. Dit worden ook wel buitengerechtelijke incassokosten genoemd. De debiteur betaalt voor de kosten die je als ZZP’er maakt voor het innen van de factuur. Als er niets wordt betaald door de debiteur, brengen we ook geen kosten bij jou in rekening. In dat geval sluiten we het dossier geheel kosteloos. Het overdragen van een incasso aan een incassobureau brengt daarom weinig risico’s met zich mee.

Vraag een offerte aan of neem contact op voor meer informatie

Wordt de ZZP factuur niet betaald en wil je een incassobureau voor ZZP inschakelen voor het innen van je facturen? Neem gerust contact op voor meer informatie of voor een antwoord op je vraag. De advocaten van Onyx Advocaten uit Den Bosch hebben vele jaren ervaring in het vak en staan niet voor niets bovenaan de top 10 incassobureaus van Nederland. Indien gewenst nemen we de incasso graag van je over.

Je kunt heel gemakkelijk contact opnemen door je vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier op onze website, of stuur een e-mail. Wanneer je op korte termijn een incassobureau wilt inschakelen raden we aan om telefonisch contact op te nemen, op die manier kunnen we je sneller te woord staan. We horen graag wat we voor je kunnen betekenen.

Incassobureau inschakelen als ZZP’er 1

laatste nieuws

Incassobureau inschakelen als ZZP’er 2
De Wet Kwaliteit Incassodienstverlening (WKI): wat heeft dit voor gevolgen voor jou?

Contact

Openingstijden:

Op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 uur. Afspraak buiten kantoortijden mogelijk op aanvraag.

Bezoekadres:

Bruistensingel 100

5232 AC ‘s-Hertogenbosch

Postadres:

Postbus 1034

5200 BA ‘s-Hertogenbosch

© Copyright 2023   |  Algemene voorwaarden   |   Klachtenregeling   |   Disclaimer   |   Sitemap